Preminuo glumac Zdravko Maletić

Zdravko Maletić, glumac Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, preminuo je iznenada, u 47. godini života od srčanog udara.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zdravko Maletić kao Agron u filmu ''Sporazum'' (Foto arhiva Kim)

Zdravko Maletić je rođen 2. decembra 1972. godine u Aranđelovcu. Srednju glumačku školu završio je u Nišu u klasi Mime Кurić. Diplomirao je glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Božidara Dimitrijevića 2000. godine.

Od 1994. do 2008. godine bio je stalni član Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Od marta 2004. do novembra 2005. godine bio je upravnik, a od novembra 2005. do decembra 2007. godine umetnički direktor u istom pozorištu.

Od 2009. godine član je Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu.

Кao učesnik u predstavi „Ženidba i udadba“ dobitnik je kolektivne nagrade na Pozorišnim susretima „Joakim Vujić“ u Užicu 2001. godine. Na Teatar festu u Doboju 2008. godine dobio je kolektivnu nagradu za ulogu u predstavi „U iščekivanju“. Dobitnik je Male liske za glumca večeri na Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ za ulogu Doka („Prevaranti u suknji“) 2015. godine i Nagrade za ulogu Radoja („Opet plače, al’ sad od sreće“) na Festivalu malih scena „Risto Šiškov“ u Strumici 2017. godine. Za ulogu Miroslava („Četiri brata“) nagrađen je na Pozorišnim susretima „Joakim Vujić“ u Novom Pazaru, na Međunarodnom festivalu malih pozorišnih formi – internacionalni program NETA (Nova evropska teatarska akcija) u gradu Vraca u Bugarskoj 2018. godine i kolektivnom Godišnjom nagradom Кnjaževsko-srpskog teatra 2019. godine.

Igrao je monodramu „Na taljigama u večnost“ o srpskom vojvodi Petru Bojoviću, po tekstu Vladimira Đorđevića u nezavisnoj produkciji.

Ostvario uloge u dokumentarno-igranim TV filmovima „Crna Zora“ i „Bitka na Čegru“, TV serijama „Selo gori a baba se češlja“, „Nemanjići – rađanje kraljevine“ i „Jutro će promeniti sve“ i igranom filmu „Sporazum“.

Komemoracija povodom smrti biće održana u ponedeljak u 11 časova u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, a sahrana će se obaviti istog dana u 14 časova na groblju Risovača u Aranđelovcu.

Ostale vesti

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

 • KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  Kosovska policija uhapsila je danas jednog Albanca zbog sumnje da je „utajio porez“ i time oštetio kosovski budžet za skoro 750 hiljada evra, navodi se u policijskom saopštenju.

 • Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Šef Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati, saopštio je danas da je Specijalni sud pozvao na saslušanje još jednog bivšeg pripadnika OVK Sejdija Berišu, prenosi Gazeta Ekspres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane