Vesti
Hronika

Preminuo Časlav Milisavljević

Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević (Printskrin Jutjub@Dankos Plus televizija)

Časlav Milisavljević bio je spiker i novinar, samouki umetnik, ljubitelj slikarstva, duboreza, krasnopisa i očuvanja srpskog ćiriličnog pisma, kulture i umetnosti uopšte.

Njegovo život i delo kroz bogat novinarski rad i posao vrsnog radijskog spikera i voditelja ostaće zauvek škola budućim generacijama prezentera i novinara.

Čitav svoj novinarski opus prezentovao je na radiju, koji je bio njegovo drugo ja, njegova druga kuća i porodica. Zalagao se za objektivno novinarstvo, uvek težeći da istina dopre do njegovih slušalaca.

Časlav je od osnivanja Radio Kosovske Mitrovice bio deo kolektiva i dugogodišnji urednik, prvo programa na srpskom jeziku a potom i glavni i odgovorni urednik i koordinator. Prvi spikerski glas na tadašnjoj frekvenciji Radio Kosovske Mitrovice 96,5 Mhz ostaće dugo upamćen kao čist, pravilan i radiofoničan, a po kome su ga prepoznavali i oni slušaoci koji ga nisu lično znali. Duboko pravičan, zahtevao je to od svih svojih kolega i saradnika, težeći da najbrže i najtačnije prenese informaciju do slušalaca.

Pored svoje porodice, supruge i dece koja mu je uvek bila na prvom mestu, roditeljski se odnosio prema svojim mlađim kolegama i saradnicima.

Jedan je od osnivača likovne kolonije "Sokolica", za čiju organizaciju se svesrdno zalagao i širio mnogobrojna poznanstva sa svim slikarima iz zemlje i regiona, a poslednji svoj doprinos kulturi dao je na mitrovačkom 28. Festivalu kulture kao organizator likovne kolonije u sklopu manifestacije, takođe u svojstvu jednog od osnivača, "Sabora kulturnog stvaralaštva".

Osim toga, pokazao je svoju humanost radeći kao član odbora za izgradnju crkve u Srbovcu, za koju je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević najavio da će uskoro biti osvećena.

Njegova poznanstva sa novinarskom elitom najboljih redakcija u zemlji imala su ogroman uticaj na novinare Radija Kosovske Mitrovice, čiji je bio urednik, jer su imali tu čast da uče od najboljih. Znao je da pohvali, ali i da kritikuje s pravom nerad i neodgovornost. Štitio je interese novinara, smatrao je da su govor i pismo okosnica pravilnog novinarskog izraza, otuda i krilatice po kojima ćemo ga pamtiti: "Ne gazi ćirilicu" i "Budite čuvari radija".

Radio Kosovska Mitrovica će organizovati komemorativni skup danas u 15 časova. Sahrana će se obaviti na seoskom groblju u njegovom rodnom selu Srbovcu, sutra u 13.00 časova.Ostale vesti

Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022