Vesti
Hronika

Preliminarna istraga protiv Palja Ljekaja

Sumnja se da je ministar infrastrukture Palj Ljekaj učestvovao u slučaju zloupotrebe tendera u ovom odeljenju.
Preliminarna istraga protiv Palja Ljekaja
Palj Ljekaj (Foto arhiva Kim )

Koha Ditore je u četvrtak izvestila, pozivajući se na svoje izvore, da je Osnovno tužilaštvo u Prištini, još pre nekoliko meseci, otvorilo preliminarni istražni slučaj, ali da još uvek nema odluke o pokretanju istog, izveštava KTV.

Iako ne dajući mnogo detalja, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva, Imer Beka, potvrdio je za Koha Ditore da je od državnog tužilaštva zatražio da pojasni da li je ovaj slučaj u nadležnosti ovog tužilaštva.

„Kancelarija glavnog državnog tužioca je utvrdila da je slučaj u nadležnosti Specijalnog tužilaštva i da od sada ovaj tužilac rešava ovaj slučaj“, kazao je Beka.

Osnovni sud u Đakovici potvrdio je optužnicu u vezi sa krivičnim delom „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, dok je odbacio optužnicu za krivično delo „pronevera“.

Pored Ljekaja, u kabinetu premijera Ramuša Haradinaja, postoji i optužnica protiv ministra za inovacije Besima Bekaja, za koga se sumnja da je učestvovao u aferi "Pronto".

Ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, kažnjen je zbog pucnjave u prostorijama Fatmira Limaja. U istom slučaju osuđen je zamenik premijera Dardan Gaši.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020