Preliminarna istraga protiv Palja Ljekaja

Sumnja se da je ministar infrastrukture Palj Ljekaj učestvovao u slučaju zloupotrebe tendera u ovom odeljenju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Palj Ljekaj (Foto arhiva Kim )

Koha Ditore je u četvrtak izvestila, pozivajući se na svoje izvore, da je Osnovno tužilaštvo u Prištini, još pre nekoliko meseci, otvorilo preliminarni istražni slučaj, ali da još uvek nema odluke o pokretanju istog, izveštava KTV.

Iako ne dajući mnogo detalja, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva, Imer Beka, potvrdio je za Koha Ditore da je od državnog tužilaštva zatražio da pojasni da li je ovaj slučaj u nadležnosti ovog tužilaštva.

„Kancelarija glavnog državnog tužioca je utvrdila da je slučaj u nadležnosti Specijalnog tužilaštva i da od sada ovaj tužilac rešava ovaj slučaj“, kazao je Beka.

Osnovni sud u Đakovici potvrdio je optužnicu u vezi sa krivičnim delom „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, dok je odbacio optužnicu za krivično delo „pronevera“.

Pored Ljekaja, u kabinetu premijera Ramuša Haradinaja, postoji i optužnica protiv ministra za inovacije Besima Bekaja, za koga se sumnja da je učestvovao u aferi "Pronto".

Ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, kažnjen je zbog pucnjave u prostorijama Fatmira Limaja. U istom slučaju osuđen je zamenik premijera Dardan Gaši.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane