Vesti
Hronika

Prelević: Prijava MUP-a protiv Bogdanovića deo kampanje vlasti

Advokat Božo Prelević izjavio je da je odluka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) da podnese krivičnu prijavu protiv Bobana Bogdanovića za „neprijavljivanje krivičnog dela“ pristrasna i da je deo marketinške kampanje vlasti.
Prelević: Prijava MUP-a protiv Bogdanovića deo kampanje vlasti
Božo Prelević (Printskrin JuTjub@KTV)

Prelević je agenciji Beta kazao da je Bogdanović za KRIK izneo mnogo saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića koje bi policija i tužilaštvo morali detaljno da provere.

„Kada policija kaže da neće da proverava navode Bogdanovića, to znači da oni ili znaju ko je ubio Ivanovića ili se plaše gde istraga vodi“, ocenio je advokat.

Naglasio je da od ubistva Olivera Ivanovića do danas srpska policija i tužilaštvo nisu uradili ništa da se otkriju nalogodavci, organizatori i izvršioci zločina.

"Brzinu reakcije MUP-a, da protiv osobe koja je iznela mnogo detalja o ubistvu Ivanovića podnese krivičnu prijavu, ja vezujem isključivo za izbore koji će se održati 3. aprila. Ovo zapravo nije odluka MUP-a već nekog iz ministarstva koji se osetio politički ugroženim zbog izjava Bogdanovića", istakao je Prelević.

Po njegovim rečima, ne može da se podnese krivična prijava protiv lica koje prijavljuje krivično delo i za koje se zna da nije počinilo krivično delo.

"U pitanju je elementarno nepoznavanje zakona od strane MUP-a. Ovo sigurno nije uradio pravnik niti iskusan policajac“, ocenio je Prelević.

Naglasio je da je MUP morao da proveri sve navode koje je Bogdanović izrekao KRIK-u o ubistvu Olivera Ivanovića.

"Osnovno bi bilo da MUP proveri da li je Ljubomir Lainović, za koga je rečeno da je izvršilac ubistva, kritičnog dana bio u Severnoj Mitrovici. To može da se utvrdi pregledom snimaka s bezbednosnih kamera", rekao je Prelević.

Dodao je da je tužilaštvo, koje je preko KRIK-a čulo za postojanje krivičnog dela, ovlašćeno da započne postupak tako što će ispitati Bogdanovića i dati nalog policiji da proveri dokaze.

"Istinitost navoda Bobana Bogdanovića se proverava i utvrđuje ukrštanjem dokaza. Veljko Belivuk je u zatvoru pa mogu i s njim da ukrštaju dokaze, s obzirom da je on punudio sudu saradnju kada je u pitanju ubistvo Olivera Ivanovića", kazao je Prelević.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je da je Boban Bogdanović odbio da se na poligrafu testira i tako potvrdi ono što je javno izneo kao svoja saznanja o ubistu Olivera Ivanovića, kao što što ni u Službi za organizovan kriminal "nije izneo ni jedan jedini dokaz".

"Zato Ministarstvo unutrašnjih poslova, koristeći mogućnost u skladu sa zakonom, podnosi krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca što ćemo dostaviti tužiocu, čekamo njegovu brzu rekciju", rekao je Vulin na vanrednoj konferenciji za novinare.Ostale vesti

Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022
Aleksandar Ivanović: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci
Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, smatra da bi osnivanje anketnog odbora u parlamentu moglo da pomeri ovaj slučaj sa mrtve tačke, ali i da očigledno neko ima interes da rasvetljavanje Oliverovog ubistva tapka u mestu.
  • 11.08.2022
Protesti vlasnika prodavnica u Velikoj Hoči
U znak protesta zbog pljački prodavnica koje se ponavljaju u dva navrata za manje od dva meseca, vlasnici trgovinskih radnji u Velikoj Hoči su od danas zatvorili svoje radnje.
  • 10.08.2022