Vesti
Hronika

Predao se Srbin osumnjičen za ranjavanje dvojice sunarodnika

Srbin iz Zvečana D.N. koji je osumnjičen da je pucao ispred kafića “Crna dama” u Kosovskoj Mitrovici pre nedelju dana, predao se Kosovskoj policiji, saznaje Radio Kontakt plus.
Predao se Srbin osumnjičen za ranjavanje dvojice sunarodnika
Kosovska Mitovica (Foto Kim)

U pucnjavi ispred ovog kafića povređeni su S.M (26) i T.P. (24). Osumnjičenom za ovaj napad je, nakon predaje, određen jednomesečni pritvor.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić potvrdio je danas da se osumnjičeni sam predao policiji pre tri dana i da je sada slučaj u rukuama pravosuđa.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je danas Radiju Kontakt plus da je jedno osumnjičeno lice uhapšeno u vezi sa incidentom koji se dogodio u Severnoj Mitrovici pre nedelju dana.

“Međunarodni tužilac vodi ovaj slučaj. Osumnjičeno lice predalo se policiji 17. aprila, nakon što je izdat nalog za njegovo lociranje. Međunarodni pretpretresni sudija doneo je odluku o jednomesečnom pritvoru,”, rekla je ona.

Nikolić-Solomon je naglasila da je ova osoba osumnjičena za pokušaj teškog ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nelegalno vlašnistvo, kontrolu i posedovanje oružja.

Ranjavanje dvojice Srba bio samo jedan od nekoliko incidenata koji su se u proteklih deset dana dogodile u Kosovskoj Mitrovici i na severu Kosova.Ostale vesti

Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023
MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen pritvor 48 sati

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • 03.10.2023