Vesti
Hronika

PR: U vozilu ispred Kosovske obaveštajne agencije pronađena ručna bomba

U sumnjivom vozilu zaustavljenom kod sedišta Kosovske obaveštajne agencije u Prištini pronađena je ručna bomba, saopštila je kosovska policija.
PR: U vozilu ispred Kosovske obaveštajne agencije pronađena ručna bomba
Policija pretražuje sumnjivo vozilo (Foto Ljaljmi)

Osumnjičena osoba E.B. sa Kosova, koja je bila u automobilu, uhapšena je. Odneto je i vozilo.

"Zaplenjena je ručna bomba. Sumnjivo vozilo je takođe zaplenjeno. Sve dalje radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem", saopšteno je iz policije.

Policija je završila akciju pretresa vozila i pretrage terena. Odblokiran je put i sada se saobraćaj na relaciji Priština-Kosovo Polje redovno odvija.

Policija je jutros dobila dojavu o sumnjivom vozilu ispred sedišta Kosovske obaveštajne agencije u Prištini, nakon čega je vozilo pronađeno, a vozač uhapšen.

Sumnjivo vozilo i teren oko zgrade Kosovske obaveštajne agencije su pretraženi zbog sumnje da je podmetnut eksploziv.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020