Vesti
Hronika

Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom

Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić je nakon uviđaja na mestu nesreće na autoputu u blizini Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a povređeno više desetina, saopštio da je vozač autobusa uhapšen, prenosi hrvatski portal Jutarnji.
Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom
Mesto nesreće kod Slavonskog Broda (Foto Tanjug//AP)

"Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na bankinu s južne strane kolovoza. Autobus je vozio na liniji Frankfurt-Priština, prevoznika ’Deva Tours’ sa sedištem u Prištini“, rekao je Pranjić, preneo je dnevnik.hr.

Dodao je da je vozač autobusa zatečen na mestu događaja i da je uhapšen.

"Obavljen je uviđaj, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka“, istaknuo je Pranjić.

Prema njegovim rečima i informacijama koje poseduje, 10 osoba je preminulo i 23 je osobe su zadobile lakše i teže telesne povrede.

"Vozač je uhapšen pod sumnjom da je nepropisno upravljao motornim vozilom usled čega je došlo do sletanja. O tome koji su uzroci sletanja, za sada ne možemo govoriti. Dao je izjavu da je na trenutak zaspao, okolnosti će se naknadno utvrđivati“, dodao je Pranjić.Ostale vesti

Policija na Brnjaku bacila suzavac na okupljene građane
Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak. 
  • 20.09.2021
U Leposaviću se okupljaju građani, na Jarinju specijalci
Na putu između Zvečana i Leposavića, kod Balabana, raspoređeno je više oklopnih vozila specijalne jedinice Policije Kosova koja, kako saznajemo, jutros nisu zaustavljava vozila sa srpskim registarskim oznakama. Međutim, u Leposaviću su počela okupljanja građana a parkirano je i više kamiona srpskih privrednika.
  • 20.09.2021
Preminula Marina Tucaković
Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je posle duže borbe sa teškom bolešću. Tokom karijere napisala je stotine pesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.
  • 20.09.2021
Specijalne jedinice Rosu raspoređene na Jarinju i Brnjaku

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza – Jarinju i Brnjaku, javlja RTS.

  • 20.09.2021
Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021