Vesti
Hronika

Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom

Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić je nakon uviđaja na mestu nesreće na autoputu u blizini Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a povređeno više desetina, saopštio da je vozač autobusa uhapšen, prenosi hrvatski portal Jutarnji.
Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom
Mesto nesreće kod Slavonskog Broda (Foto Tanjug//AP)

"Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na bankinu s južne strane kolovoza. Autobus je vozio na liniji Frankfurt-Priština, prevoznika ’Deva Tours’ sa sedištem u Prištini“, rekao je Pranjić, preneo je dnevnik.hr.

Dodao je da je vozač autobusa zatečen na mestu događaja i da je uhapšen.

"Obavljen je uviđaj, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka“, istaknuo je Pranjić.

Prema njegovim rečima i informacijama koje poseduje, 10 osoba je preminulo i 23 je osobe su zadobile lakše i teže telesne povrede.

"Vozač je uhapšen pod sumnjom da je nepropisno upravljao motornim vozilom usled čega je došlo do sletanja. O tome koji su uzroci sletanja, za sada ne možemo govoriti. Dao je izjavu da je na trenutak zaspao, okolnosti će se naknadno utvrđivati“, dodao je Pranjić.Ostale vesti

Zastrašivanje u severnom delu Mitrovice
Slučaj zastrašivanja zabeležen je u severnom delu Mitrovice, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 17.08.2022
Na Brezovici se nastavlja istraga o nelegalnoj gradnji
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Direkcijom Nacionalnog parka „Šara“ i Kosovskom agencijom za katastre i danas nastavlja istragu o uknjiženju vikendica na području Brezovice.
  • 15.08.2022
Maskirane osobe sa psima šetale Prištinom

Maskirana lica obučena u crno juče popodne su šetala glavnom ulicom Prištine vodeći sa sobom pse. Policija je ovo okarakterisala kao remećenje javnog reda i mira i privela deset maskiranih osoba.

  • 15.08.2022
Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022