Vesti
Hronika

Požar uništio preko hektar voćnjaka Petku Miletiću u selu Opraške

Požar koji je zahvatio šume i nisko rastinje uništilo je povratničkoj porodici Miletić iz Oprašaka preko hektar zasađenog voćnjaka šljiva.
Požar uništio preko hektar voćnjaka Petku Miletiću u selu Opraške
Požar u selu Opraške kod Osojana (Foto Radio Goraždevac)

Jedinoj povratničkoj porodici koja živi u ovom selu pričinjena je ogromna šteta, kaže Petko Miletić.

“Bio sam u Mitrovici, oko jedan sat sam se vratio, bio sam malo umoran i legao sam. Oko pola četri ćerka me je probudila i rekla da nešto gori u blizini. Ja sam izašao i pogledao, vatra je bila doprinela blizu samog sena pod tremom. Jedva smo uspeli da lokalizujemo tu požar. Izgorelo mi je blizu jednog hektara mladog voćnjaka pod šljivom. Zvao sam policiju koja nije došla, bili su vatrogasci i malo su tu sanirali što su mogli, tako da je pričinjena ogromna materijalna šteta. Hektar, preko hektar voćnjaka mi je zahvatio požar. Na hiljade evra je šteta”, kaže Petko Miletić.

 

 

Sličan požar dogodio se u ovom selu i pre dve godine, kada je Petku izgorelo preko osamdeset stabla šljiva.

“Uzrok ne bi mogao da znam. Desilo se pre dve godine da su Egipćani koji žive u ovom delu zapalili nisko rastinje i tada mi je izgorelo oko osamdeset stabala šljiva. Ne mogu da garantujem, ali predpostavljam da je opet to, jer je iz tog pravaca u jedan sat kad sam došao iz Mitrovice video se dim, ali bilo je dosta daleko i nisam mislio da će to doći do mene. Mislio sam da ljudi prate situaciju, računao sam da će da lokalizuju požar. Međutim, požar se proširo kao i pre dve godine, kada mi je izgorelo oko osamdeset stabala šljiva”, reko je Miletić.

U selu Opraške Petko Miletić živi sa suprugom i dvoje dece. Ovo naselje se nalazi nedaleko od Osojana, a Miletići su jedina povratnička porodica.Ostale vesti

Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022