Vesti
Hronika

Požar uništio preko hektar voćnjaka Petku Miletiću u selu Opraške

Požar koji je zahvatio šume i nisko rastinje uništilo je povratničkoj porodici Miletić iz Oprašaka preko hektar zasađenog voćnjaka šljiva.
Požar uništio preko hektar voćnjaka Petku Miletiću u selu Opraške
Požar u selu Opraške kod Osojana (Foto Radio Goraždevac)

Jedinoj povratničkoj porodici koja živi u ovom selu pričinjena je ogromna šteta, kaže Petko Miletić.

“Bio sam u Mitrovici, oko jedan sat sam se vratio, bio sam malo umoran i legao sam. Oko pola četri ćerka me je probudila i rekla da nešto gori u blizini. Ja sam izašao i pogledao, vatra je bila doprinela blizu samog sena pod tremom. Jedva smo uspeli da lokalizujemo tu požar. Izgorelo mi je blizu jednog hektara mladog voćnjaka pod šljivom. Zvao sam policiju koja nije došla, bili su vatrogasci i malo su tu sanirali što su mogli, tako da je pričinjena ogromna materijalna šteta. Hektar, preko hektar voćnjaka mi je zahvatio požar. Na hiljade evra je šteta”, kaže Petko Miletić.

 

 

Sličan požar dogodio se u ovom selu i pre dve godine, kada je Petku izgorelo preko osamdeset stabla šljiva.

“Uzrok ne bi mogao da znam. Desilo se pre dve godine da su Egipćani koji žive u ovom delu zapalili nisko rastinje i tada mi je izgorelo oko osamdeset stabala šljiva. Ne mogu da garantujem, ali predpostavljam da je opet to, jer je iz tog pravaca u jedan sat kad sam došao iz Mitrovice video se dim, ali bilo je dosta daleko i nisam mislio da će to doći do mene. Mislio sam da ljudi prate situaciju, računao sam da će da lokalizuju požar. Međutim, požar se proširo kao i pre dve godine, kada mi je izgorelo oko osamdeset stabala šljiva”, reko je Miletić.

U selu Opraške Petko Miletić živi sa suprugom i dvoje dece. Ovo naselje se nalazi nedaleko od Osojana, a Miletići su jedina povratnička porodica.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022