Vesti
Hronika

Požar uništio kuću povratnika

U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
Požar uništio kuću povratnika
Radovan Džolić u porodičnoj kući (Foto Radio Goraždevac)

„Oko pola 3 jutros, osetio sam dim u kući, vrata su bila zatvorena. Primetio sam dim i ustao. Prvo šta sam pogledao jeste šporet ali nije bilo do njega. U hodniku se pojavila vatra pored bojlera. Otvorio sam spoljna vrata, ali je još više počelo da gori. Pokušao sam da ugasim vodom, ali nisam uspeo. Samo sam uzeo dokumenta i pantalone i zvao strica da mi pomogne da ugasim požar", kaže Džolić.

Prema njegovim rečima šteta je velika jer je mnogo kućnih aparata stradalo u požaru. 

„Velika je šteta, televizor mi je pregoreo, frižider i još neki uređaju su izgoreli od napona struje. Da nije bilo strica da mi kaže da ugasim sklopku možda bi i ja u tom trenutku izgoreo“, naveo je on. 

Nakon što nije uspeo da se sam izbori sa vatrom Džolić je pozvao policiju i vatrogasce koji su došli i ugasili požar.

„Došla je policija i vatrogasci, svaka čast njima uspeli su da pomgnu i da ugase požar“ rekao je Džolić.

Komšije Džolića su rano ujutru nakon što su čule za pozar došle da pomognu u rasčišćavanju.

„Otac mi je javio da je komšijina kuća u požaru. Brat i ja smo otišli da vidimo šta možemo da uradimo. Videli smo da je unutrašnjost kuće gde su bile električne instralacije zapaljena. Zahvalan sam Bogu što je naš komšija uspeo da oseti dim, izađe iz kuće i spasi živu glavu“, kaže Jovan Memarović iz Tučepa.

Radovan Džolić je samohrani otac, živi sa dvoje dece koja u trenutku nesreće nisu bila u kući.

 


Kancelarija za KiM obećala pomoć u saniranju štete

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je da će Kancelarija pomoći samohranom ocu Radovanu Džoliću da sanira štetu od požara.

"Radovana su rano jutros obišli predstavnici privremenog organa opštine Istok koji su mu preneli snažnu podršku i poruku da će u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju pomoći da se nastala šteta sanira i nadoknadi", naveo je između ostalog Petković.

 Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022