Vesti
Hronika

Požar uništio kuću povratnika

U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
Požar uništio kuću povratnika
Radovan Džolić u porodičnoj kući (Foto Radio Goraždevac)

„Oko pola 3 jutros, osetio sam dim u kući, vrata su bila zatvorena. Primetio sam dim i ustao. Prvo šta sam pogledao jeste šporet ali nije bilo do njega. U hodniku se pojavila vatra pored bojlera. Otvorio sam spoljna vrata, ali je još više počelo da gori. Pokušao sam da ugasim vodom, ali nisam uspeo. Samo sam uzeo dokumenta i pantalone i zvao strica da mi pomogne da ugasim požar", kaže Džolić.

Prema njegovim rečima šteta je velika jer je mnogo kućnih aparata stradalo u požaru. 

„Velika je šteta, televizor mi je pregoreo, frižider i još neki uređaju su izgoreli od napona struje. Da nije bilo strica da mi kaže da ugasim sklopku možda bi i ja u tom trenutku izgoreo“, naveo je on. 

Nakon što nije uspeo da se sam izbori sa vatrom Džolić je pozvao policiju i vatrogasce koji su došli i ugasili požar.

„Došla je policija i vatrogasci, svaka čast njima uspeli su da pomgnu i da ugase požar“ rekao je Džolić.

Komšije Džolića su rano ujutru nakon što su čule za pozar došle da pomognu u rasčišćavanju.

„Otac mi je javio da je komšijina kuća u požaru. Brat i ja smo otišli da vidimo šta možemo da uradimo. Videli smo da je unutrašnjost kuće gde su bile električne instralacije zapaljena. Zahvalan sam Bogu što je naš komšija uspeo da oseti dim, izađe iz kuće i spasi živu glavu“, kaže Jovan Memarović iz Tučepa.

Radovan Džolić je samohrani otac, živi sa dvoje dece koja u trenutku nesreće nisu bila u kući.

 


Kancelarija za KiM obećala pomoć u saniranju štete

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je da će Kancelarija pomoći samohranom ocu Radovanu Džoliću da sanira štetu od požara.

"Radovana su rano jutros obišli predstavnici privremenog organa opštine Istok koji su mu preneli snažnu podršku i poruku da će u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju pomoći da se nastala šteta sanira i nadoknadi", naveo je između ostalog Petković.

 Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022