Vesti
Hronika

Požar na Malom Zvečanu stavljen pod kontrolu

Požar koji je danas popodne zahvatio područje između Suvog Dola i Sunčane doline posle višečasovne borbe vatrogasaca iz Kosovske Mitrovice i Zvečana stavljen je pod kontrolu i uskoro će biti u potpunosti ugašen. Proglašena je opšta mobilizacija u vatrogasnim stanicama u Mitrovici i Zvečanu usled siline i velike zahvaćene površine.
Požar na Malom Zvečanu stavljen pod kontrolu
Požar na Malom Zvečanu stavljen pod kontrolu (Foto KoSSev)

U izjavi za KoSSev komandir Vatrogasne stanice u Kosovskoj Mitrovici Ranko Ristović naveo je da prema preliminarnim procenama izgorelo je više od 50 hektara površine.

„Na sreću, u pitanju je bila trava i nisko rastinje, ali je bilo veoma ozbiljno zbog velike površine koju je vatra zahvatila i blizine naseljenih mesta i kuća“, kazao je Ristović.

„Proglašena je opšta mobilizacija kod nas u vatrogasnoj. U Mitrovici smo angažovali šest vozila, četiri kamiona i dva terenca i to svom snagom, u saradnji sa zvečanskom vatrogasnom, jer oni raspolažu sa znatno manje kapaciteta. Sada je ostalo još poslednjih 50 do 100 metara“, naglasio je komandir.

Inače, Ristovića je informacija o požaru zatekla na svadbi, sa koje je odmah otišao na teren.

„Stavio sam cvet na rever, i toliko, odmah nazad na posao“, dodaje.

Ovaj najnoviji tropski talas temperatura zahvatio je i mitrovički rejon. Temperature idu i do iznad 40 stepeni, a neposredno pre izbijanja požara, u automobilima se pokazivala spoljašnja temperatura i do 48 stepeni.Ostale vesti

Zvečan: Miran protest Srba i danas
Srbi i danas mirno protestuju nedaleko od crkve Svetog Đorđa u Zvečanu. Prisutno je nekoliko desetina građana.
  • 04.06.2023
Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023