Vesti
Hronika

Požar na Malom Zvečanu stavljen pod kontrolu

Požar koji je danas popodne zahvatio područje između Suvog Dola i Sunčane doline posle višečasovne borbe vatrogasaca iz Kosovske Mitrovice i Zvečana stavljen je pod kontrolu i uskoro će biti u potpunosti ugašen. Proglašena je opšta mobilizacija u vatrogasnim stanicama u Mitrovici i Zvečanu usled siline i velike zahvaćene površine.
Požar na Malom Zvečanu stavljen pod kontrolu
Požar na Malom Zvečanu stavljen pod kontrolu (Foto KoSSev)

U izjavi za KoSSev komandir Vatrogasne stanice u Kosovskoj Mitrovici Ranko Ristović naveo je da prema preliminarnim procenama izgorelo je više od 50 hektara površine.

„Na sreću, u pitanju je bila trava i nisko rastinje, ali je bilo veoma ozbiljno zbog velike površine koju je vatra zahvatila i blizine naseljenih mesta i kuća“, kazao je Ristović.

„Proglašena je opšta mobilizacija kod nas u vatrogasnoj. U Mitrovici smo angažovali šest vozila, četiri kamiona i dva terenca i to svom snagom, u saradnji sa zvečanskom vatrogasnom, jer oni raspolažu sa znatno manje kapaciteta. Sada je ostalo još poslednjih 50 do 100 metara“, naglasio je komandir.

Inače, Ristovića je informacija o požaru zatekla na svadbi, sa koje je odmah otišao na teren.

„Stavio sam cvet na rever, i toliko, odmah nazad na posao“, dodaje.

Ovaj najnoviji tropski talas temperatura zahvatio je i mitrovički rejon. Temperature idu i do iznad 40 stepeni, a neposredno pre izbijanja požara, u automobilima se pokazivala spoljašnja temperatura i do 48 stepeni.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022