Vesti
Hronika

Požar na imanju Božića kod Obilića uništio letinu

Kompletna letina izgorela je u požaru u Plemetini kod Obilića, na imanju porodice Bobana Božića, spremljena za prehranu 50 grla stoke tokom zimskog perioda.
Požar na imanju Božića kod Obilića uništio letinu
Ilustracija (Foto istock)

"Izgorelo je 15 hiljada bala deteline lucerke i dve i po hiljade bala slame. Izgoreo je i objekat koji je pokrivao hranu za stoku, spremljenu za zimu, kao i stajsko đubrivo za prehranu obradivog zemljišta", rekao je za RTS Boban Božić.

Vatra je porodicu Božić zatekla dok je bila na drugom imanju.

Uspeli su uz pomoć komšija da alarmiraju policiju i vatrogasnu službu, ali i da spreče da se vatra proširi na objekat u kojem je bila smeštena stoka.

Krave su evakuisali, a vatrogasne jedinice sa više vozila i dalje gase vatru.

Kada vatra bude u potpunosti obuzdana policija će moći da izvrši uviđaj i započne istragu.

Po njegovim saznanjima i tragovima koje je video, Boban Božić sumnja da je do izbijanja požara došlo sa strane, moguće i podmetanjem, ali da je na policiji da utvrdi tačan uzrok.

Iz Privremenog organa opštine Obilić obišli su porodicu Božić i upoznali se sa razmerama štete, te obavestili predstavnike Kancelariju za Kosovo i Metohiju, iz koje su obećali da će zajedno pomoći porodici Božić u Plemetini.

Petković obećao pomoć porodici Božić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da će Kancelarija pomoći porodici Bobana Božića koja je pretrpela veliku štetu od požara na porodičnom imanju u Plemetini.

"Кancelarija za Кosovo i Metohiju pomoći će Bobanu i njegovoj porodici da nadoknade štetu i saniraju posledice požara. Važno je da se držimo zajedno i u dobru i u zlu i nećemo ostaviti Bobana i njegovu porodicu na cedilu", navodi se u objavi na Fejsbuku direktora Kancelarije za KiM.

 Ostale vesti

Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021
Eksplodirala ručna bomba u Kosovu Polju, nema povređenih
U Kosovu Polju je jutros oko 6 sati eksplodirala ručna bomba ispred jednog bara u centru grada, ali niko nije povređen.
  • 29.11.2021
Na Kosovu noćas tri slabija zemljotresa
Na Kosovu su noćas zabeležena tri slabija zemljotresa.
  • 29.11.2021