Povratnica iz Sirije osuđena na dve i po godine zatvora uslovno

Povratnicu iz Sirije Meritu Aljiu prištinski sud proglasio je krivom za organizovanje i učestvovanje u terorističkim grupama. Ona je osuđena na dve i po godine zatvora uslovno.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto rtcg.me)

Vest o odluci suda potvrdio je za Gazetu Express advokat Aljiju, Leonora Dervišaj.

„Mogu da vam potvrdim da je moj klijent danas osuđen na dve i po godine zatvora uslovno. Ova kazna izrečena je kao olakšavajuća mera jer je majka dvoje dece. Jedno od dece je bolesno i biće operisano u narednim nedeljama“, rekla je ona Gazeti Express.

U međuvremenu, tokom izricanja presude, sudija Valjon Kurtaj izjavio je da je Aljiu „proglašena krivom za organizovanje i učestvovanje u terorističkim grupama i da joj izriče uslovnu kaznu od dve i po godine“.

U svom obraćanju, povratnica iz Sirije, Merita Aljiu, izjavila je da žali što je otišla u Siriju.

„Da mogu vreme da vratim nikada to ne bih ponovila“, izjavila je ona pred sudijom specijalnog odeljenja.

Ostale vesti

 • „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  Navršilo se dvadeset meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Njegov brat, Miroslav Ivanović poručuje da članovi porodice Ivanović nikada neće izgubiti nadu. „Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe“, naveo je on.

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane