Vesti
Hronika

Potvrđeno hapšenje sedam osoba u akciji "Brezovica"

U akciji „Brezovica” jutros je uhapšeno još sedam osoba, od kojih dvoje službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.
Potvrđeno hapšenje sedam osoba u akciji
Akcija u Štrpcu (Foto Kallxo)

Glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari potvrdio je za KosovaPress da su dvojica uhapšenih službenici ministarstva, dok su ostala petorica građani.

Podsetimo, akcija kosovske policije počela je jutros u Prištini, Uroševcu i Štrpcu, a tiče se izdavanje dozvola i nelegalne gradnje na Brezovici.

U pitanju je nastavak akcije od 21. decembra u kojoj je uhapšeno 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.Ostale vesti

Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022
Visoki Dečani: Prošle godine 133 napada na Srbe
Manastir Visoki Dečani saopštio je da su se na Kosovu u 2021. godini dogodila 133 napada na srpsko stanovništvo.
  • 18.01.2022