Vesti
Hronika

Potvrđeno hapšenje sedam osoba u akciji "Brezovica"

U akciji „Brezovica” jutros je uhapšeno još sedam osoba, od kojih dvoje službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.
Potvrđeno hapšenje sedam osoba u akciji
Akcija u Štrpcu (Foto Kallxo)

Glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari potvrdio je za KosovaPress da su dvojica uhapšenih službenici ministarstva, dok su ostala petorica građani.

Podsetimo, akcija kosovske policije počela je jutros u Prištini, Uroševcu i Štrpcu, a tiče se izdavanje dozvola i nelegalne gradnje na Brezovici.

U pitanju je nastavak akcije od 21. decembra u kojoj je uhapšeno 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.Ostale vesti

Preminuo Ćiro Blažević
Fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle duge borbe sa rakom.
  • 08.02.2023
KP: Krađa kod Sočanice
Na lokaciji u blizini Sočanice u opštini Leposavić je prijavljen slučaj "teške krađe" koja se dogodila na privatnom imanju (vikendica), gde su nepoznati počinioci ukrali "vazdušnu pušku i druge stvari", saopšteno je iz Kosovske Policije (KP).
  • 07.02.2023
U Orahovcu uništen mural najboljem svetskom teniseru
Mural sa likom Novaka Đokovića najboljeg svetskog tenisera koji je oslikan u Orahovcu uništen je noćas od strane nepoznatih počinilaca.
  • 07.02.2023
Prijave protiv Đuzića i napadača albanske nacionalnosti

U policijskoj stanici u Klokotu podneli su krivične prijave protiv devetnaestogodišnjeg Bobana Đuzića iz Mogile i maloletnog Albanca Lj. E. iz istog mesta, a koji je Đuzića prošle nedelje napao nožem nanevši mu dve ubodne rane, potvrdio je RTS-u Đuzićev branilac advokat Vasilije Arsić.

  • 06.02.2023
Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023
KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

  • 04.02.2023