Potraga za navodnim grobnicama u Ugljaru

Već dva dana ekipe forenzičara iz Prištine uz asistenciju Kosovske policije na nekoliko lokacija na teritoriji opštine Gračanica istražuju mesta na kojima bi navodno mogla biti pokopana tela Albanaca koji su stradali tokom ratnih dešavanja 1998. i 1999. godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Istražitelji u Ugljaru (Foto rtg.rs)

“Inspektori opštine Gračanice su primetili da se radi o nekim iskopavanjima. Dobili smo informaciju direktno iz kancelarije premijera da UNMIK finansira iskopavanja posmrtnih ostataka. Niko iz opštine Gračanica nije obavešten o ovim iskopavanjima, s tim što smo saznali da je policija KPS-a bila obaveštena i njeno prisustvo tamo je neophodno”, kaže Miloš Aritonović direktor odeljena inspekcije opštine Gračanica.

Meštani Ugljara ovaj postupak tumače kao još jedan u nizu pritisaka na Srbe da napuste ovu sredinu.

“Narod je stvarno uznemiren. Niko nas o ničemu nije obavestio, ne znamo ni šta tačno traže. Nelogična je stvar da se tu nalaze neki leševi kada je taj autoput rađen pre nekoliko godina, da ima nečega već bi se to našlo”, kaže Jovica Mitrović, meštanin Ugljara.

“To je još jedan dodatni vid zastrašivanja i pritiska na Srbe i na meštane Ugljara. Ja sam siguran da tu nema ničega”, kaže Tihomir Simić takođe meštanin Ugljara.

Indikativno je to da o ovim radovima niko nije obavestio ni opštinu Gračanica, ni lokalno stanovništvo u sredinama u kojima se traže takozvane masovne grobnice.

Kako RTV Gračnica nezvanično saznaje, ekipe forenzičara iz Prištine, sutra će istraživati lokacije u rudarskom naselju Kišnica, nedaleko od Gračanice.

Ostale vesti

 • Muzički spot u hramu Svetog Nikole u Novom Brdu

  Muzički spot u hramu Svetog Nikole u Novom Brdu

  Albanska pevačica Aljbana Azizi snimila je video spot za svoju pesmu na ostacima pravoslavnog hrama Svetog Nikole u Novom Brdu. Spot je snimljen nakon brojnih pokušaja da se ova srednjovekovna pravoslavna crkva pretvori u rimokatoličku.

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane