Vesti
Hronika

Posmrtni ostaci pronađeni u Orahovcu i Prizrenu

Premijer Kosova Avdulah Hoti sopštio je da su u iskopavanjima u Orahovcu i Prizrenu pronađeni posmrtni ljudski ostaci.
Posmrtni ostaci pronađeni u Orahovcu i Prizrenu
Prizren (Foto arhiva Kim)

Hoti je naveo da su iskopavanja deo napora i obaveza "maksimalne posvećenosti razjašnjavanju sudbine nestalih tokom nedavnog rata na Kosovu".

Nije naveo detalje o pronađenim ljudskim ostacima, ali je dodao da su informacije o lokaciji dobijene od građana.

"Podaci predstavljeni vladinoj komisiji za nestale osobe i sektoru policije za ratne zločine stigli su od građana kojima sam zahvalan. Pozivam svakog građanina koji možda ima informacije o mogućoj lokaciji nestalih osoba da ih dostavi nadležnim institucijama", napisao je Hoti na Fejsbuk nalogu.

Na Kosovu je nepoznata sudbina za više od 1.600 osoba koje se i dalje vode kao nestale.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021