Vesti
Hronika

Posmrtni ostaci pronađeni u Orahovcu i Prizrenu

Premijer Kosova Avdulah Hoti sopštio je da su u iskopavanjima u Orahovcu i Prizrenu pronađeni posmrtni ljudski ostaci.
Posmrtni ostaci pronađeni u Orahovcu i Prizrenu
Prizren (Foto arhiva Kim)

Hoti je naveo da su iskopavanja deo napora i obaveza "maksimalne posvećenosti razjašnjavanju sudbine nestalih tokom nedavnog rata na Kosovu".

Nije naveo detalje o pronađenim ljudskim ostacima, ali je dodao da su informacije o lokaciji dobijene od građana.

"Podaci predstavljeni vladinoj komisiji za nestale osobe i sektoru policije za ratne zločine stigli su od građana kojima sam zahvalan. Pozivam svakog građanina koji možda ima informacije o mogućoj lokaciji nestalih osoba da ih dostavi nadležnim institucijama", napisao je Hoti na Fejsbuk nalogu.

Na Kosovu je nepoznata sudbina za više od 1.600 osoba koje se i dalje vode kao nestale.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022