Vesti
Hronika

Poslanici osuđeni, kazne bez izvršenja

Četvoro poslanika Samoopredeljenja osuđeni su zatvorskim kaznama pred Osnovnim sudom u Prištini. Te kazne, međutim, neće biti izvršene ukoliko Aljbin Kurti, Donika Kadaj Bijupi, Aljbuljena Hadžiju i Faton Topalji ne izvrše novo krivično delo u period od dve godine.
Poslanici osuđeni, kazne bez izvršenja
Poslanici Samoopredeljenja pred Sudom (Foto prishtinainsight)

Predsedavajući sudija Bekir Kaludra izrekao je kazne za četvoro poslanika pokreta Samoopredeljenja.

"Sud odlučuje da kazni Aljbina Kurtija na 1 godinu i 6 meseci, Aljbuljenu Hadžiju na godinu i tri meseca, Doniku Kadaj Bujupi na godinu i 6 mesec i Fatona Topalija na godinu i dva meseca", rekao je sudija.

Te kazne, međutim neće biti izvrešene ali samo ukoliko osuđeni ne izvrše druga krivična dela u periodu od dve godine.

Osuđeni poslanici imaju parvo žalbe u roku od 15 dana.Ostale vesti

Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021