Vesti
Hronika

"Porodica nema informacije o istrazi"

"Porodica nema direktne informacije o istrazi ubistva Olivera Ivanovića", izjavio je za FoNet brat ubijenog Olivera, Miroslav Ivanović.
Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto arhiva Kim)

On je rekao da im se niko nije direktno obraćao da bi im, eventualno, preneo dokle je stigla istraga.

Članovi porodice bili su pozvani da daju izjavu imaju li nekakve infomacije o poslednjim danima Olivera Ivanovića pred ubistvo, rekao je Miroslav.

"S obzirom i na posao kojim se bavim, mislim da bi bilo i neozbiljno informisati nas o detaljima tih istraga. Ipak bismo mogli makar da znamo kako procenjuju napredak u tom smislu da ima indicija, da li se može na nešto već ukazati. Bukvalno smo prinuđeni i osuđeni da informacije o svemu tome dobijamo iz nastupa pojedinih političara, kada nađu i ukoliko smatraju za shodno da o tome informišu javnost", rekao je Ivanović.

Na pitanje kako njemu, kao dugogodišnjem sudiji, izgleda slučaj privođenja pa puštanja dvojice policajaca, Ivanović je rekao da je njima na teret stavljeno manipulisanje dokazima "ma šta jezički tumačeno to znači".

Kaže da njemu "ne deluje da za sada tu ima nečeg ozbiljnog" i smatra da je "još rano donositi zaključke".

Na pitanje kako tumači to što javnosti još uvek nije saopšteno ni kako je, zapravo, Oliver Ivanović ubijen i da li je ubica došao pešice ili automobilom o kome se više ne govori Miroslav je rekao da "u sebi ima ono profesionalno, ali i ono lično, kao brat ubijenog Olivera".

"Sa te profesionalne strane ja prvi govorim o tome da bi meni istraga zaista bila neozbiljna ako bi nama, čak i vama, nešto otkrila. Prerano je da se detalji istrage i ono što se zna, iznose u javnost. To onda može ozbiljno da ugrožava istinu i da ugrožava konačan cilj, a ja sam, kao i cela porodica, zainteresovan da se nalogodavac otkrije", rekao je Ivanović.

Dodao je i da "sebe umiruje" da je porodica "više zainteresovana da, ako neko ozbiljno vodi istragu, na njemu je i da otkrije šta se iza svega toga desilo, šta je po sredi, nego da mi se sad, u ovoj fazi istrage, saopštava ili podnosi blo kakav izveštaj o tome šta i kako se otkrilo ili šta se događa".Ostale vesti

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
  • 04.03.2021
KP: Još 669 kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska Policija saopštila je da je tokom 24 sata u različitim gradovima Kosova izdala 669 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa.
  • 04.03.2021
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
  • 04.03.2021
Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021