Vesti
Hronika

Porodica Gecija: Euleks da ispita sličaj

Porodica bivšeg poslanika Skupštine Kosova Ganija Gecija za kojim policija traga, zbog sumnje da je ubio jednu osobu, zatražila je da se ovim slučajem bavi Euleks.

Porodica Gecija: Euleks da ispita sličaj
Gani Geci (Foto telegrafi.com)

Brat Gani Gecija, Fadilj je za prištinski "Gazeta Blic" izjavio da Gani ima šengensku vizu i da se ne zna gde se nalazi.

Fadilj je garantovao da će se Geci vratiti da se suoči sa pravdom i da veruje kosovskom i međunarodnom pravosuđu, ali da je razlog što se do sada nije predao činejnica da ne bi bio siguran u kosovskim zatvorima.

Porodica Geci zahteva da se ovim slučajem bavi Euleks, međutim portparol Euleksa Migel Karvaljo de Faria je za prištinske medije izjavio da se Euleks ne bavi ubistvom Ruždi Šaćirija.

U pristinškim medijama ima različitih verzija šta bi mogao biti motiv ubistva Ruždi Šaćirija, koji je bio daleki rođak Gecija.

Geci je ranije rekao da mu je Šaćiri prišao iza leđa i čim ga je video u strahu da će ga ovaj ubiti, on je u samoodbrani pucao na njega i kako mediji navode, ispalio šest metaka.

Bivši poslanik Skupštine Kosova i dugogodisnji član DSK, a potom Demokratskog Savez Dardanije, Gani Geci, bio je u stalnom sukobu sa pripadnicima OVK iz regije Drenice.

Odmah posle rata na njega je pucano i bio je ranjen, a dvoje njegovih prijatelja - jedan telohranitelj Ibrahima Rugove i drugi novinar lista "Bota Sot" su ubijeni.

Geci je priznao da je tokom rata u samoodbrani pucao i ubio jednog od lokalnih komandanata OVK, Abedina Redžu "sandokana".

Sedmorica braće Geci su poznati u okolini Srbice po nepokoljebljivoj podršci bivšem predsedniku Kosova Ibrahimu Rugovi.
Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023