Vesti
Hronika

Porodica Bitići nezadovoljna istragom

Porodica braće Bitići, američkih državljana koji su ubijeni tokom sukoba na Kosovu 1999. godine, saopštila je da "uprkos više puta ponovljenim zahtevima, nije dobila nikakve nove informacije u vezi sa budućim planovima da se ide napred sa tim slučajem".
Porodica Bitići nezadovoljna istragom
Braća Bitići (Ilustracija N1)

To se navodi u mejlu koji su americkoj agenciji AP u ime porodice poslali njihovi pravni zastupnici.

U mejlu se, takođe, navodi da porodica za to smatra odgovornim premijera Srbije Aleksandra Vučića, zato što još nije ispunio obećanje da će osumnjičeni za taj zločin biti izvedeni pred lice pravde.

AP je tim povodom, kako se navodi, tražio komentar od neimenovanog zvaničnika vlade Srbije, koji je, kako se citira, rekao: "Radimo na slučaju."Pravni zastupnici porodice Bitići tvrde da je u istrazi bio veliki broj propusta.

"Svedocima nisu dati jasni signali da će biti zaštićeni. Nisu podignute optužnice. Osumnjičeni ratni zločinci, međutim, prolaze znatno bolje", navode oni.

Oni, takođe, tvrde da je glavni osumnjičeni u tom slučaju, čije ime se ne navodi u tekstu, i dalje savetnik za bezbednost državnog vrha Srbije.

Tela braće Bitići, Ilija, Mehmeta i Agrona, su pronađena u masovnoj grobnici 2001.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020