Vesti
Hronika

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša

Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Kuća Miloša Andrejevića (Foto Kim)

Miloš Andrejević, radnik Hitne pomoći, je u trenutku pljačke bio na službenom putu. Njegova supruga Aleksandra je, nakon što je čula buku, u spavaćoj sobi ugledala čoveka, čije lice u mraku nije prepoznala, tvrdi njen suprug.

„Ja sam sinoć bio na putu, a lopovi su bili u kući. Oni su ušli kroz prozor, obili su kuću i tako nas pokrali. Uzeli su nam sva dokumenta, novac - 1.850 evra i nešto u dinarima, čekove, kartice, zlato je nestalo, uzeli su i jedne cipele. Napravili su veliki lom“, kazao je Andrejević i dodao da je njegova supruga nakon što je zatekla lopova, otrčala do kuće njegovog brata da potraži pomoć.

Braću Andrejević pljačkaju već pet puta, ističe Miloš, a počinioci nikada nisu pronađeni.

„Kuću mog brata su obili, uzeli su 15.000 evra, opljačkali jednog bratanca, drugog, sada mene. Četiri krađe su bile u skorije vreme, a još jednog brata su u Gušterici ranije opljačkali“, rekao je Andrejević.

„Strahujemo, mašine nam u dvorištu stoje. Ceo dan smo u polju, radimo, dođemo kući uveče umorni. Umesto da odmaramo, mi moramo da stražarimo po dvorištu i osluškujemo svaki šum. Ogradili smo se, ali sklone žicu i prolaze. To je jedna opasna banda, koja ima svoj ’red vožnje’ i kojoj niko ništa ne može“, rekao je Milošev brat Ljubiša.

Supruga Aleksandra je jako uznemirena, kazao je Miloš. On strahuje da će se slične stvari dešavati kada god bude bio odsutan.

„Vozim sanitet za Srbiju, cele noći sam vozio, niko mi ništa nije rekao dok nisam stigao. Da li moja žena sme i dalje da ostaje sama, brat blizanac je dežurao, radio noćnu smenu, tri su žene same bile u ove dve kuće sinoć za vreme pljačke“, rekao je Andrejević.

Iako je komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković sinoć obišao porodicu Andrejević i pritom u izjavi za RTV Gračanica kazao da će policija učiniti sve da pronađe počinioce, danas nije želeo da za našu televiziju kaže nešto više o slučaju, već nas je uputio na predstavnike Policije Kosova u Prištini.

Uprkos mnogobrojnim pozivima, RTV Kim do objavljivanja ove vesti nije uspela da sazna više detalja o krađi od portparola za KP za region Prištine Agrona Borovcija.

Porodicu Andrejević je sinoć nakon pljačke obišao i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Laplje Selo: Ukradena torba sa ličnim stvarima

Meštanka Lapljeg Sela prijavila je Policiji Kosova da joj je iz automobila ukradena torba sa ličnim stvarima.

Kako je saopšteno iz policije, u torbi se nalazio novac, lična dokumenta, službena identifikaciona kartica i jedan telefon.

Slučaj je pod istragom.

 Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021