Vesti
Hronika

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša

Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Kuća Miloša Andrejevića (Foto Kim)

Miloš Andrejević, radnik Hitne pomoći, je u trenutku pljačke bio na službenom putu. Njegova supruga Aleksandra je, nakon što je čula buku, u spavaćoj sobi ugledala čoveka, čije lice u mraku nije prepoznala, tvrdi njen suprug.

„Ja sam sinoć bio na putu, a lopovi su bili u kući. Oni su ušli kroz prozor, obili su kuću i tako nas pokrali. Uzeli su nam sva dokumenta, novac - 1.850 evra i nešto u dinarima, čekove, kartice, zlato je nestalo, uzeli su i jedne cipele. Napravili su veliki lom“, kazao je Andrejević i dodao da je njegova supruga nakon što je zatekla lopova, otrčala do kuće njegovog brata da potraži pomoć.

Braću Andrejević pljačkaju već pet puta, ističe Miloš, a počinioci nikada nisu pronađeni.

„Kuću mog brata su obili, uzeli su 15.000 evra, opljačkali jednog bratanca, drugog, sada mene. Četiri krađe su bile u skorije vreme, a još jednog brata su u Gušterici ranije opljačkali“, rekao je Andrejević.

„Strahujemo, mašine nam u dvorištu stoje. Ceo dan smo u polju, radimo, dođemo kući uveče umorni. Umesto da odmaramo, mi moramo da stražarimo po dvorištu i osluškujemo svaki šum. Ogradili smo se, ali sklone žicu i prolaze. To je jedna opasna banda, koja ima svoj ’red vožnje’ i kojoj niko ništa ne može“, rekao je Milošev brat Ljubiša.

Supruga Aleksandra je jako uznemirena, kazao je Miloš. On strahuje da će se slične stvari dešavati kada god bude bio odsutan.

„Vozim sanitet za Srbiju, cele noći sam vozio, niko mi ništa nije rekao dok nisam stigao. Da li moja žena sme i dalje da ostaje sama, brat blizanac je dežurao, radio noćnu smenu, tri su žene same bile u ove dve kuće sinoć za vreme pljačke“, rekao je Andrejević.

Iako je komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković sinoć obišao porodicu Andrejević i pritom u izjavi za RTV Gračanica kazao da će policija učiniti sve da pronađe počinioce, danas nije želeo da za našu televiziju kaže nešto više o slučaju, već nas je uputio na predstavnike Policije Kosova u Prištini.

Uprkos mnogobrojnim pozivima, RTV Kim do objavljivanja ove vesti nije uspela da sazna više detalja o krađi od portparola za KP za region Prištine Agrona Borovcija.

Porodicu Andrejević je sinoć nakon pljačke obišao i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Laplje Selo: Ukradena torba sa ličnim stvarima

Meštanka Lapljeg Sela prijavila je Policiji Kosova da joj je iz automobila ukradena torba sa ličnim stvarima.

Kako je saopšteno iz policije, u torbi se nalazio novac, lična dokumenta, službena identifikaciona kartica i jedan telefon.

Slučaj je pod istragom.

 Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021