Vesti
Hronika

Popović: Pronaći odgovorne za incidente

Povodom najnovijeg incidenta pokušaja paljenja srpske zastave kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, gradonačelnik ove loklane samouprave Srđan Popović je poručio da se odgovorni moraju pronaći.
Popović: Pronaći odgovorne za incidente
Srđan Popović (Foto Kim)

Nakon postavljanja biloborda sa simbolom OVK u Kišnici, njegovim paljenjem, kao i napadom na porodicu Trajković, incidenti se nastavljaju pokušajem paljenja srpske zastve u Gračanici, kazao je gradonačelnik Srđan Popović.

„Upozoravali smo da postavljanje bilborda može da bude okidač za nemile događaje. Sinoć smo imali pokušaj paljenja zastve. Stupio smo u kontakt sa očevicima, nakon čega smo pozvali policiji koja je izvršila uviđaj. Očekujemo da se odgovorni pronađu. Da li su ovi slučajevi povezani, to ćemo videti, očekujem od policije da nam saopšti dokle je stigla sa istragom, i da konačno saznamo da li smo bezbedni ili nismo“, kazao je Popović.

Gradonačelnik Popović ipak ističe da ono što je mnogo bitnije je to da niko i dalje nema sluha za ono što se dešava u Gračanici.

„Meštani su veoma uplašeni, i očekuju da se sa incidentima nastavi. Mi ćemo uraditi sve da naše stanovništvo smirimo. Mi smo ostali na Kosovu, jer želimo da gradimo budućnost, ali ne budućnost koja će biti stalno minirana raznoraznim incidentima i provokacijama“, poručio je on.

Popović dodaje da postoji video snimak koji su predali policiji.

Popović zahteva od Međunarodne zajednice, policije, ambasade, Kfora da svojim kredibilitetom i autoritetom upozore sve koji pokušavaju da naruše mir i bezbednost na Kosovu da to ne smeju da rade, i da policija i Kfor moraju da povećaju svoje prisustvo.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021