Vesti
Hronika

Popović: Pronaći odgovorne za incidente

Povodom najnovijeg incidenta pokušaja paljenja srpske zastave kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, gradonačelnik ove loklane samouprave Srđan Popović je poručio da se odgovorni moraju pronaći.
Popović: Pronaći odgovorne za incidente
Srđan Popović (Foto Kim)

Nakon postavljanja biloborda sa simbolom OVK u Kišnici, njegovim paljenjem, kao i napadom na porodicu Trajković, incidenti se nastavljaju pokušajem paljenja srpske zastve u Gračanici, kazao je gradonačelnik Srđan Popović.

„Upozoravali smo da postavljanje bilborda može da bude okidač za nemile događaje. Sinoć smo imali pokušaj paljenja zastve. Stupio smo u kontakt sa očevicima, nakon čega smo pozvali policiji koja je izvršila uviđaj. Očekujemo da se odgovorni pronađu. Da li su ovi slučajevi povezani, to ćemo videti, očekujem od policije da nam saopšti dokle je stigla sa istragom, i da konačno saznamo da li smo bezbedni ili nismo“, kazao je Popović.

Gradonačelnik Popović ipak ističe da ono što je mnogo bitnije je to da niko i dalje nema sluha za ono što se dešava u Gračanici.

„Meštani su veoma uplašeni, i očekuju da se sa incidentima nastavi. Mi ćemo uraditi sve da naše stanovništvo smirimo. Mi smo ostali na Kosovu, jer želimo da gradimo budućnost, ali ne budućnost koja će biti stalno minirana raznoraznim incidentima i provokacijama“, poručio je on.

Popović dodaje da postoji video snimak koji su predali policiji.

Popović zahteva od Međunarodne zajednice, policije, ambasade, Kfora da svojim kredibilitetom i autoritetom upozore sve koji pokušavaju da naruše mir i bezbednost na Kosovu da to ne smeju da rade, i da policija i Kfor moraju da povećaju svoje prisustvo.Ostale vesti

Susret Rade Trajković i Milana Radoičića na sudu
U Palati pravde u Beogradu nastavljeno je suđenje po tužbi Milana Radoičića protiv Rade Trajković.
  • 04.12.2020
Odložen pripremni pretres u slučaju Olivera Ivanovića
Zbog nejasnoća oko toga ko je advokat Radeta Basare koji je osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića, Tom Gaši ili Faruk Korenica, odložen je pripremni pretres za 11. decembar u 13 časova.
  • 04.12.2020
Gračanica: Pretnja ubistvom zbog novčanog duga
Kosovska policije saopštila je da je u Gračanici prijavljen slučaj pretnje ubistvom zbog „nesporazuma u vezi sa novčanim dugom“.
  • 03.12.2020
Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020