Vesti
Hronika

Poplave širom Kosova

Obilna kiša koja pada od juče izazvala je poplave širom teritorije Kosova. Na Severu je u pojedinim delovima došlo do izlivanje reke te se voda približila pomoćnim objektima i kućama meštana. Prema navodima prištinskih medija, slična situacija je i u pojedinim opštinama južno od Ibra.
Poplave širom Kosova
Poplave na severu Kosova (Foto KoSSev)

Kiša od juče bez prestanka pada na Severu Kosova.

Kako smo se sami uverili na terenu, u opštini Zvečan, u mestu Joševik došlo je do izlivanja reke Jošanica koja je poplavila deo pomoćnih objekata meštana, a koji su sada prisiljeni da premeštaju drva za ogrev.

Čitaoci KoSSev portala takođe javljaju da je do poplava došlo u ovom mestu, kao i u da je slična situacija u Banjskoj, Bajštanskoj reci.

Meštani su takođe rekli za naš portal da je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, zajedno sa opštinskim službenicima izašao na teren.

Todosijević je to potvrdio u kratkom razgovoru za KoSSev.

„Imamo veliko izlivanje planinskih bujičnih vodotokova. Situacija je trenutno pod kontrolom, na terenu sam“, kazao je Todosijević.

Ibar se na Severu još uvek nije izlio, ali je korito reke puno i voda nosi granje i smeće.

Voda je međutim, vidljiva na pojedinim delovima magostralnog puta Mitrovica-Raška, bujice nose pesak na put, a primetni su i odroni.

ZubinPotok.info javlja i da su obilne kiše izazvale poplave u delovima Ugljara, te da je voda sa magistralnog puta probila i poplavila dvorišta.

Situacija je posebno teška u domaćinstvima koji se nalaze neposredno ispod magistralnog puta.

Ovaj medij piše da su dežurne službe na terenu i da pokušavaju da saniraju štetu nastalu od poplave.

Prištinski mediji takođe izveštavaju o poplavama širom Kosova.

Kallxo je javio da je usled obilnih padavina srušen manji most u južnom delu Mitrovice.

Poplave su uočene i u Peći, Đakovici, Istoku, Dečanu, Juniku, javlja RTK.

Gazeta Express javlja da je usled obilnih padavina došlo do poplava u Vučitrnu.

Ovaj medij takođe navodi da su jak vetar i neprekidna kiša pričinili značajnu materijalnu štetu, uglavnom na krovovima zgrada u Mališevu, kao i da su angažovane ekipe koje od sinoć prate situaciju an terenu.

Kosovska policija upozorila je vozače da je u saobraćaju neophodna dodatna pažnja.

Prethodno je Hidrometeorološki zavod Kosova saopštio je da se padavine očekuju i u narednim danima.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022