Vesti
Hronika

Ponovo produžen pritvor Zlatanu Krstiću

Mera sudskog pritvora za još dva meseca, produžena je Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo „ratnog zločina“, potvrdio je za Radio Kontakt plus, njegov advokat Dejan A. Vasić.
Ponovo produžen pritvor Zlatanu Krstiću
Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Кrstića tužilaštvo povezuje sa nestankom, a potom i streljanjem četvorice članova porodice Nuhaj iz sela Nerodimlje, opština Uroševac.

Advokat Vasić nije toliko zabrinut zbog odluke o produžetku pritvora, koliko ga brine zdravstveno stanje njegovog branjenika.

“U ovom trenutku mene ne brinu same sumnje koje tužilaštvo ima protiv gospodina Кrstića, već njegovo ugroženo zdravstveno stanje. On je pritvoren neposredno nakon što su nad njim obavljeni teški hirurški zahvati. U početku je njegovo zdravlje bilo stabilno, ali sada oseća probleme sa bubrezima i živim ranama koje su mu se otvorile na nogama, čije zarastanje usporava dijabetes", navodi Vasić.

On dodaje da je jutros predao zahtev sudiji za prethodni postupak, Arbenu Hotiju, kojim je tražio da osumnjičenog pregleda lekaraski konzilijum u Prištini, kako bi se ustanovilo trenutno stanje njegovog zdravlja. Vasić od suda očekuje hitno delovanje.

Prethodno je Krstiću mera sudskog pritvora produžena početkom maja.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020