Ponovo produžen pritvor Zlatanu Krstiću

Mera sudskog pritvora za još dva meseca, produžena je Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo „ratnog zločina“, potvrdio je za Radio Kontakt plus, njegov advokat Dejan A. Vasić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Кrstića tužilaštvo povezuje sa nestankom, a potom i streljanjem četvorice članova porodice Nuhaj iz sela Nerodimlje, opština Uroševac.

Advokat Vasić nije toliko zabrinut zbog odluke o produžetku pritvora, koliko ga brine zdravstveno stanje njegovog branjenika.

“U ovom trenutku mene ne brinu same sumnje koje tužilaštvo ima protiv gospodina Кrstića, već njegovo ugroženo zdravstveno stanje. On je pritvoren neposredno nakon što su nad njim obavljeni teški hirurški zahvati. U početku je njegovo zdravlje bilo stabilno, ali sada oseća probleme sa bubrezima i živim ranama koje su mu se otvorile na nogama, čije zarastanje usporava dijabetes", navodi Vasić.

On dodaje da je jutros predao zahtev sudiji za prethodni postupak, Arbenu Hotiju, kojim je tražio da osumnjičenog pregleda lekaraski konzilijum u Prištini, kako bi se ustanovilo trenutno stanje njegovog zdravlja. Vasić od suda očekuje hitno delovanje.

Prethodno je Krstiću mera sudskog pritvora produžena početkom maja.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane