Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu

Povratanik Milosav Vidić rekao je da su nepoznati lopovi noćas ukrali košnice sa pčelama iz njegovog domaćinstva u metohijskom selu Klinavac kod Kline.

Podeli ovaj članak sa:
  • Milosav Vidić (Foto arhiva Kim)

"Nocas je naše domaćinstvo ponovo bilo meta nepoznatih lopova. Ovaj put odneli su tri košnice sa pčelama. Tokom protekle tri godine u više navrata, jos uvek nepoznati, lopovi ukrali su iz tora desetak ovaca, ovna, a iz kokošinjca ćurke i kokoške. RaniJe su nam ukrali i više kanti meda", rekao je agenciji Beta povratnik Vidić.

On je kazao da je jutros na njegov poziv došla policija i izvrsila uviđaj.

"Nije mi jasno zašto su mene tokom uzimanja izjave ponovo pitali koliko sam visok i tezak. Morao sam da im kažem da sve to već imaju zapisano kada su mi uzimali izjavu posle predhodnih krađa mog domaćinstva", rekao je Vidić.

Vidić u povratničkom selu Klinavac živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je i jedino dete u tom selu u Metohiji.

"Ne znam šta da radim. Moje domaćinstvo je stalno na udaru pljačkaša. Kradu mi ono što proizvodim i od čega živi moja porodica. Lopovi odnose, a niko da pomogne. Ne pomažu ni prištinska ni beogradska vlast", rekao je Vidić.

On je rekao da je njegovu porodicu ranije pomagalo samo bratstvo manastira Visoki Dečani.

U selu Klinavac pre rata, kako je rekao Vidić, živelo je više od dvesta Srba.

Posle rata Vlada Kosova i donator izgradili su nove 33 tipske kuće za Srbe povratnike i tada, 2006. godine, vratilo se petnaest porodica sa oko 35 članova.

Danas u Klinavcu, kako je rekao on, živi petnaestak starih Srba povratnika među kojima je njegova porodica najmlađa.

Prema njegovim rečima nepoznati počinioci su ranijih godina, posle povrataka raseljenih Srba, zapalili dve nove povratničke kuće, a sve ostale u kojima nije bilo povratnika, nepoznati počinioci su opljačkali sve što je u njima bilo od nameštaja, kao i vrata i prozore, a što nije opljačkano to je demolirano.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane