Vesti
Hronika

Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu

Povratanik Milosav Vidić rekao je da su nepoznati lopovi noćas ukrali košnice sa pčelama iz njegovog domaćinstva u metohijskom selu Klinavac kod Kline.
Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu
Milosav Vidić (Foto arhiva Kim)

"Nocas je naše domaćinstvo ponovo bilo meta nepoznatih lopova. Ovaj put odneli su tri košnice sa pčelama. Tokom protekle tri godine u više navrata, jos uvek nepoznati, lopovi ukrali su iz tora desetak ovaca, ovna, a iz kokošinjca ćurke i kokoške. RaniJe su nam ukrali i više kanti meda", rekao je agenciji Beta povratnik Vidić.

On je kazao da je jutros na njegov poziv došla policija i izvrsila uviđaj.

"Nije mi jasno zašto su mene tokom uzimanja izjave ponovo pitali koliko sam visok i tezak. Morao sam da im kažem da sve to već imaju zapisano kada su mi uzimali izjavu posle predhodnih krađa mog domaćinstva", rekao je Vidić.

Vidić u povratničkom selu Klinavac živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je i jedino dete u tom selu u Metohiji.

"Ne znam šta da radim. Moje domaćinstvo je stalno na udaru pljačkaša. Kradu mi ono što proizvodim i od čega živi moja porodica. Lopovi odnose, a niko da pomogne. Ne pomažu ni prištinska ni beogradska vlast", rekao je Vidić.

On je rekao da je njegovu porodicu ranije pomagalo samo bratstvo manastira Visoki Dečani.

U selu Klinavac pre rata, kako je rekao Vidić, živelo je više od dvesta Srba.

Posle rata Vlada Kosova i donator izgradili su nove 33 tipske kuće za Srbe povratnike i tada, 2006. godine, vratilo se petnaest porodica sa oko 35 članova.

Danas u Klinavcu, kako je rekao on, živi petnaestak starih Srba povratnika među kojima je njegova porodica najmlađa.

Prema njegovim rečima nepoznati počinioci su ranijih godina, posle povrataka raseljenih Srba, zapalili dve nove povratničke kuće, a sve ostale u kojima nije bilo povratnika, nepoznati počinioci su opljačkali sve što je u njima bilo od nameštaja, kao i vrata i prozore, a što nije opljačkano to je demolirano.Ostale vesti

Uhapšeni članovi kriminalne grupe u Prištini i Mitrovici
U Prištini i Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za podmetanje požara, napade ručnim bombama i prinudu, odredivši im pritvor od 30 dana.
  • 04.07.2022
Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022