Vesti
Hronika

Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu

Povratanik Milosav Vidić rekao je da su nepoznati lopovi noćas ukrali košnice sa pčelama iz njegovog domaćinstva u metohijskom selu Klinavac kod Kline.
Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu
Milosav Vidić (Foto arhiva Kim)

"Nocas je naše domaćinstvo ponovo bilo meta nepoznatih lopova. Ovaj put odneli su tri košnice sa pčelama. Tokom protekle tri godine u više navrata, jos uvek nepoznati, lopovi ukrali su iz tora desetak ovaca, ovna, a iz kokošinjca ćurke i kokoške. RaniJe su nam ukrali i više kanti meda", rekao je agenciji Beta povratnik Vidić.

On je kazao da je jutros na njegov poziv došla policija i izvrsila uviđaj.

"Nije mi jasno zašto su mene tokom uzimanja izjave ponovo pitali koliko sam visok i tezak. Morao sam da im kažem da sve to već imaju zapisano kada su mi uzimali izjavu posle predhodnih krađa mog domaćinstva", rekao je Vidić.

Vidić u povratničkom selu Klinavac živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je i jedino dete u tom selu u Metohiji.

"Ne znam šta da radim. Moje domaćinstvo je stalno na udaru pljačkaša. Kradu mi ono što proizvodim i od čega živi moja porodica. Lopovi odnose, a niko da pomogne. Ne pomažu ni prištinska ni beogradska vlast", rekao je Vidić.

On je rekao da je njegovu porodicu ranije pomagalo samo bratstvo manastira Visoki Dečani.

U selu Klinavac pre rata, kako je rekao Vidić, živelo je više od dvesta Srba.

Posle rata Vlada Kosova i donator izgradili su nove 33 tipske kuće za Srbe povratnike i tada, 2006. godine, vratilo se petnaest porodica sa oko 35 članova.

Danas u Klinavcu, kako je rekao on, živi petnaestak starih Srba povratnika među kojima je njegova porodica najmlađa.

Prema njegovim rečima nepoznati počinioci su ranijih godina, posle povrataka raseljenih Srba, zapalili dve nove povratničke kuće, a sve ostale u kojima nije bilo povratnika, nepoznati počinioci su opljačkali sve što je u njima bilo od nameštaja, kao i vrata i prozore, a što nije opljačkano to je demolirano.Ostale vesti

Osumnjičeni za skrnavljenje Đokovićevog murala privedeni, pa pušteni
Kosovska policija privela je, pa pustila osumnjičene za skrnavljenje murala sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu.
  • 08.02.2023
Preminuo Ćiro Blažević
Fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle duge borbe sa rakom.
  • 08.02.2023
KP: Krađa kod Sočanice
Na lokaciji u blizini Sočanice u opštini Leposavić je prijavljen slučaj "teške krađe" koja se dogodila na privatnom imanju (vikendica), gde su nepoznati počinioci ukrali "vazdušnu pušku i druge stvari", saopšteno je iz Kosovske Policije (KP).
  • 07.02.2023
U Orahovcu uništen mural najboljem svetskom teniseru
Mural sa likom Novaka Đokovića najboljeg svetskog tenisera koji je oslikan u Orahovcu uništen je noćas od strane nepoznatih počinilaca.
  • 07.02.2023
Prijave protiv Đuzića i napadača albanske nacionalnosti

U policijskoj stanici u Klokotu podneli su krivične prijave protiv devetnaestogodišnjeg Bobana Đuzića iz Mogile i maloletnog Albanca Lj. E. iz istog mesta, a koji je Đuzića prošle nedelje napao nožem nanevši mu dve ubodne rane, potvrdio je RTS-u Đuzićev branilac advokat Vasilije Arsić.

  • 06.02.2023
Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023