Vesti
Hronika

Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu

Povratanik Milosav Vidić rekao je da su nepoznati lopovi noćas ukrali košnice sa pčelama iz njegovog domaćinstva u metohijskom selu Klinavac kod Kline.
Ponovo opljačkano domaćinstvo Vidića u Klinavcu
Milosav Vidić (Foto arhiva Kim)

"Nocas je naše domaćinstvo ponovo bilo meta nepoznatih lopova. Ovaj put odneli su tri košnice sa pčelama. Tokom protekle tri godine u više navrata, jos uvek nepoznati, lopovi ukrali su iz tora desetak ovaca, ovna, a iz kokošinjca ćurke i kokoške. RaniJe su nam ukrali i više kanti meda", rekao je agenciji Beta povratnik Vidić.

On je kazao da je jutros na njegov poziv došla policija i izvrsila uviđaj.

"Nije mi jasno zašto su mene tokom uzimanja izjave ponovo pitali koliko sam visok i tezak. Morao sam da im kažem da sve to već imaju zapisano kada su mi uzimali izjavu posle predhodnih krađa mog domaćinstva", rekao je Vidić.

Vidić u povratničkom selu Klinavac živi sa suprugom Draganom i petogodišnjom ćerkom Ivanom koja je i jedino dete u tom selu u Metohiji.

"Ne znam šta da radim. Moje domaćinstvo je stalno na udaru pljačkaša. Kradu mi ono što proizvodim i od čega živi moja porodica. Lopovi odnose, a niko da pomogne. Ne pomažu ni prištinska ni beogradska vlast", rekao je Vidić.

On je rekao da je njegovu porodicu ranije pomagalo samo bratstvo manastira Visoki Dečani.

U selu Klinavac pre rata, kako je rekao Vidić, živelo je više od dvesta Srba.

Posle rata Vlada Kosova i donator izgradili su nove 33 tipske kuće za Srbe povratnike i tada, 2006. godine, vratilo se petnaest porodica sa oko 35 članova.

Danas u Klinavcu, kako je rekao on, živi petnaestak starih Srba povratnika među kojima je njegova porodica najmlađa.

Prema njegovim rečima nepoznati počinioci su ranijih godina, posle povrataka raseljenih Srba, zapalili dve nove povratničke kuće, a sve ostale u kojima nije bilo povratnika, nepoznati počinioci su opljačkali sve što je u njima bilo od nameštaja, kao i vrata i prozore, a što nije opljačkano to je demolirano.



Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022