Vesti
Hronika

Ponovo odloženo suđenje u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića

Ročište koje je danas trebalo da se održi pred Osnovnim sudom u Prištini u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića i njegovog strica Tomislava ponovo je odloženo. Advokatica Jovana Filipović kaže za RTV Kim da u ovom slučaju zabrinjava ponašanje i okrivljenog i tužilaštva.
Ponovo odloženo suđenje u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića
Iz sudnice (Foto Kim arhiva)

Kako je za RTV Kim potvrdila Jovana Filipović, advokatica oštećenog Duška Arsića, ročište je odloženo jer se dvoje okrivljenih I.M. i N.M. nisu pojavili pred sudom. Shodno Zakonu o krivičnom postupku Kosova, suđenje u odsustvu nije dozvoljeno.

"Mi, kao oštećena strana, sa razlogom strahujemo da okrivljeni u ovom postupku vrše zloupotrebu prava kako bi krivično gonjenje zastarelo i kako bi na taj način izbegli odgovornost. Takođe, zabrinjava nas i pasivan stav tužilaštva u ovom postupku, s obzirom na to da ne čini ništa kako bi se postupak ubrzao. Tužilaštvo je, imajući u vidu sve okolnosti do sada, već trebalo da predloži neku meru kako bi se osiguralo prisustvo okrivljenih lica. Međutim, takvog zahteva i dalje nema", ističe Filipovićeva.

Naredno ročište je zakazano za 15. april. Sud je naložio da se prisustvo ovih lica obezbedi, odnosno da ih Policija tog dana dovede na suđenje.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022