Vesti
Hronika

Ponovno iskopavanje u potrazi za masovnom grobnicom u centru Prištine

U dvorištu Prištinskog univerziteta, na prostoru oko nedovršene pravoslavne crkve, za utorak je najavljen početak iskopavanja zbog sumnje da tu postoji masovna grobnica, prenose prištinski mediji.
Ponovno iskopavanje u potrazi za masovnom grobnicom u centru Prištine
Hram Hrista Spasa u Prištini (Foto arhiva Kim)

Direktor Instituta za sudsku medicinu Arsim Grdžaliju kaže da svedoci otkrivaju da su se bageri na tom prostoru, tokom sukoba na Kosovu, kretali uglavnom noću.

"Danas smo uradili planiranje i sprovođenje naloga tužioca Drite Hajdari, a u utorak ćemo otići na prostor Univerziteta u Prištini, do pravoslavne crkve, zbog nekih izjava svedoka, mesta gde smo ranije kopali, da bismo proverili drugu lokaciju", rekao je Grdžaliju.

Iskopavanje će početi u devet časova.

Grdžaliju prenosi da su svedoci naveli da su tokom rata, uglavnom noću, viđali ljude kako nose crne vreće i bagere kako kopaju.

Pre dve godine, više dana je trajalo iskopavanje na nekoliko lokacija oko pravoslavne crkve, ali ništa nije otkriveno.Ostale vesti

Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020