Vesti
Hronika

Pomen Oliveru Ivanoviću sutra u KM i Beogradu

U četvrtak 16. januara u 10 sati u Kosovskoj Mitrovici biće održan pomen tragično preminulom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, ispred prostorija ove stranke, saopštila je GI SDP.
Pomen Oliveru Ivanoviću sutra u KM i Beogradu
Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto Kim)

Pomen će, takođe biti organizovan u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Pomen će u Beogradu početi simbolično u 8:15, u vreme ubistva u Kosovskoj Mitrovici, najavila je u izjavi za Kosovo Onlajn Milena Popović, supruga Olivera Ivanovića.

"I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. Oliver je voleo da odlazi u Hram sa sinom Bogdanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom", rekla je ona.

Najavila je da će pomen u Hramu postati tradicija. "Da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vreme u Hramu, podsetimo se na Olivera i na to da ne smemo nikad da ga zaboravimo", napomenula je Milena Popović.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta GI u Kosovskoj Mitrovici. Pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su tada nalazi obdukcije.

Izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva još uvek nisu otkriveni.Ostale vesti

Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020
Optužnica protiv dve žene zbog učešća u ISIS-u
Specijalno tužilaštvo Кosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".
  • 22.05.2020
Kurtiju preti
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je sinoć na Fejsbuku pretnju koju je njemu i pripadnicima Pokreta Samoopredeljenje uputila fantomska grupa "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 20.05.2020