Vesti
Hronika

Policijski inspektorat traži suspenziju policajaca nakon bekstva Radoičića

Kosovski policijski inspektorat (KPI) preporučio je suspenziju trojice policajaca koji su bili na radnom mestu na prelazu Brnjak, a nisu uhapsili Milana Radoičića.
Policijski inspektorat traži suspenziju policajaca nakon bekstva Radoičića
Ilustracija (Foto KosovaPress)

Policijski inspektorat Kosova, odnosno istražitelji Istražnog odeljenja KPI-a, preporučili su Policiji Kosova suspenziju tri policijska službenika (kapetan, vodnik i policajac - svi zaposleni na prelazu Brnjak u Regionalnoj graničnoj upravi Sever).

"KPI je sinoć obavešten od strane Kosovske policije o incidentu koji se dogodio na Brnjaku, gde se tokom postupka prelaska pojavio osumnjičeni (inicijala M.R) za koga se pokazalo da je tražena osoba", navodi se u saopštenju.

"Traženo lice se sumnjiči da je vozilom krenulo unazad i vratilo se u Srbiju, dok su njegova dokumenta ostavljena kod policijskih službenika na graničnom prelazu. Istražitelji KPI-a u konsultaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu pokrenuli su istražni postupak protiv tri policijska službenika zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. Istražitelji KPI-a u punoj koordinaciji sa Državnim tužilaštvom, nastaviće da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, portal Kalzo (Kallxo) javio je da je Milan Radoičić juče pobegao Kosovskoj policiji, nakon što je pri ulasku na Kosovo na prelazu Brnjak, ustanovljeno da se nalazi na poternici.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022