Vesti
Hronika

Policijska akcija zbog zloupotrebe glasanja. Uhapšen Dejanović?

Kosovska policija u Prištini sprovodi policijsku akciju vezanu za zloupotrebe tokom izbornog procesa. Pojedini mediji javljaju da se akcija odvija i u Klokotu i da je priveden gradonačelnik Božidar Dejanović.
Policijska akcija zbog zloupotrebe glasanja. Uhapšen Dejanović?
Kosovska Policija (Foto Novosti)

Portparol Policije Kosova Baki Kelani rekao je Kohu da se operacija izvodi u saradnji sa Tužilaštvom. „Možemo da potvrdimo da na osnovu zahteva tužilaštva i naloga nadležnog suda da Kosovska policija sprovodi policijsku akciju“, navodi se u saopštenju policije.

Istovremeno RTK 2 prenosi da je u toku i akcija hapšenja u Klokotu. Pozivajući se na neimenovane medijske izvore, javni servis na srpskom jeziku javlja da je priveden gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović ali i direktor urbanizma u ovoj opštini.

Infrmaciju da su u opštini Klokot upahapšeni visoki zvaničnici ove lokalne samouprave za RTK2 potvrdili su iz Kosovske policije.

"Možemo potvrditi da, na osnovu zahteva tužilaštva i naloga nadležnog suda, kosovska policija sprovodi akciju. Akcija koju sporovodimo u saradnji je sa tužilaštvom, povezana je sa izbornim procesom", navodi se u saopštenju.

Informaciju o hapšenjnu Dejanovića prenosi i Gazeta Ekspress.

Istovremeno, Kosova Press javlja da je Dejanović uhapšen zbog dodele subvencija. Kosovska policija sprovodi akciju o dodeli subvencija i u Opštini Gnjilane, javili su pojedini mediji.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021