Vesti
Hronika

Policijska akcija zbog zloupotrebe glasanja. Uhapšen Dejanović?

Kosovska policija u Prištini sprovodi policijsku akciju vezanu za zloupotrebe tokom izbornog procesa. Pojedini mediji javljaju da se akcija odvija i u Klokotu i da je priveden gradonačelnik Božidar Dejanović.
Policijska akcija zbog zloupotrebe glasanja. Uhapšen Dejanović?
Kosovska Policija (Foto Novosti)

Portparol Policije Kosova Baki Kelani rekao je Kohu da se operacija izvodi u saradnji sa Tužilaštvom. „Možemo da potvrdimo da na osnovu zahteva tužilaštva i naloga nadležnog suda da Kosovska policija sprovodi policijsku akciju“, navodi se u saopštenju policije.

Istovremeno RTK 2 prenosi da je u toku i akcija hapšenja u Klokotu. Pozivajući se na neimenovane medijske izvore, javni servis na srpskom jeziku javlja da je priveden gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović ali i direktor urbanizma u ovoj opštini.

Infrmaciju da su u opštini Klokot upahapšeni visoki zvaničnici ove lokalne samouprave za RTK2 potvrdili su iz Kosovske policije.

"Možemo potvrditi da, na osnovu zahteva tužilaštva i naloga nadležnog suda, kosovska policija sprovodi akciju. Akcija koju sporovodimo u saradnji je sa tužilaštvom, povezana je sa izbornim procesom", navodi se u saopštenju.

Informaciju o hapšenjnu Dejanovića prenosi i Gazeta Ekspress.

Istovremeno, Kosova Press javlja da je Dejanović uhapšen zbog dodele subvencija. Kosovska policija sprovodi akciju o dodeli subvencija i u Opštini Gnjilane, javili su pojedini mediji.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021