Vesti
Hronika

Policijska akcija "Vize" - privedena trojica Albanaca

Direkcija za istragu privrednih zločina i korupcije Kosovske policije, izvela je u Prištini akciju pod imenom "Vize" u kojoj su privedena trojica Albanaca.
Policijska akcija
Ilustracija (Foto Kim)

Privedena su trojica muškaraca sa inicijalima I.B. (1983), Š.B. (1952) i E.P. (1996).

U izveštaju Kosovske policije navodi se da su gore navedena lica, u periodu od januara do maja 2019. godine, obećavala kosovskim državljanima radna mesta u Nemačkoj, uglavnom na građevini, a da su građani zauzvrat na njihove račune uplaćivali određenu količinu novca u različitim fazama - navodne prijave, zatim ugovora o radu i dobijanja fiktivne vize.

U toku policijske akcije zaplenjeno je 700 evra, kao i 3 mobilna telefona, koji će kako se navodi u izveštaju poslužiti kao materijalni dokaz tokom postupka.

Po nalogu tužioca, privedenima je određen pritvor od 48 sati.Ostale vesti

Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor
Odlukom Specijalnog suda u Prištini Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, kojima se na teret stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, produžen je pritvor za još dva meseca.
  • 26.02.2020
Preminuo slikar Zoran Furunović
Jedan od najpoznatijih savremenih srpskih i kosovsko-metohijskih slikara Zoran Furunović, preminuo je u 67. godini u Beogradu.
  • 24.02.2020
Fizički napad u severnom delu Mitrovice
Kosovska policija saopštila je danas da je jedno lice povređeno u severnom delu Mitrovice kada su ga u subotu ujutro napale nepoznate osobe.
  • 23.02.2020
Preminuo Zoran Modli, čuveni radijski novinar
Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).
  • 23.02.2020
Pljačka u Banjskoj kod Zvečana, kradljivci odneli više od 2.000 evra
Iz porodičnog doma Srbina u selu Banjska nadomak Zvečana nestalo je više od dve hiljade evra u novcu i zlatni nakit čija je vrednost oko 200 evra, potvrdio je za Kosovo Onlajn portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.
  • 22.02.2020
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
  • 21.02.2020