Vesti
Hronika

Policija: Pucano zbog ugrožavanja života policajaca

Policija Kosova oglasila se nakon ranjavanja Srbina Miljana Delevića kod Bistričkog mosta navodeći da je "policijska jedinica pokušala da zaustavi vozilo" koje je, inače, tokom kretanja udarilo u vozilo policije, te da su "pucali u cilju neutralisanja opasnosti".
Policija: Pucano zbog ugrožavanja života policajaca
Policija Kosova (Foto Kim)

Kako se navodi u saopštenju, pomenuto vozilo je pretilo da ugrozi živote policijski službenika na kontrolnoj tački koja je tu, kako navode, sa ciljem čuvanja javnog reda i bezbednosti, kao i sprečavanje kriminala i krijumčarenja.

"Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnoj tački je tokom obavljanja policijskih dužnosti pokušala da zaustavi vozilo koje je tokom kretanja udarilo vozilo Policije Kosova, direktno ugrozivši i živote policijskih službenika, koji su sa ciljem neutralisanja opasnosti po njih, pucali iz vatrenog oružja. Osumnjičena lica su zajedno sa svojim vozilom napustili lice mesta", navode iz Policije.

Dodaju da se uviđaj u vezi sa ovim slučajem obavlja u saradnji sa pravosudnim organima. O svemu je, kako ističu, obavešten i Inspektorat Policije Kosova.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023