Vesti
Hronika

Policija privela pet lica i zaplenila 20 kg marihuane

U akciji Kosovske policije u Prištini, privedeno je pet lica koja su osumnjičena za izvršenje krivičnih dela “neovlašćena kupovina, posedovanje i distribucija opojnih supstanci” i “neovlašćeno posedovanje oružja”.
Policija privela pet lica i zaplenila 20 kg marihuane
Zaplenjena roba (Foto Kosovska policija)

Nakon dvomesečne istrage, policija je akciju sprovela juče.

Privedena su lica sa inicijalima: B.D, A.D, A.Š, A.B. i R.I.

Tokom policijskog pretresa, u jednom od vozila koje pripada jednom od osumnjičenih, pronađeno je 13,8 kilograma marihuane.

Naredbom dežurnog tužioca, izvršena je provera lokacija za koje se sumnjalo da su korišćene za skrivanje opojnih supstanci.

Tokom pretresa pronađeno je: 7.540 evra, pet paketa u kojima se nalazila marihuana, ukupne težine 6,2 kilograma, tri vage, kese za pakovanje opojnih supstanci, aluminijumska folija, par rukavica, vatreno oružje, tri šaržera i 11 pakovanja cigareta punjenih marihuanom, ukupne težine 25,1 gram.

Policija je konfiskovala i pet mobilnih telefona i tri vozila, a svi zaplenjeni predmeti biće korišćeni kao materijalni dokazi u ovom slučaju.

Privedena lica su saslušana u prisustvu svojih advokata, a rešenjem tužioca upućeni su u pritvorni centar.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020