Vesti
Hronika

Policija: Priveden Jablanović

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je večeras da je u Leposaviću na severu Kosova policija privela predsednika Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića i njegovu suprugu K.J. 
Policija: Priveden Jablanović
Aleksandar Jablanović (Foto Kim arhiva)

Bojić je u izjavi Radiju Kontakt plus rekao da je u 20:15 došlo do incidenta u Leposaviću u koji su bili uključeni supružnici Jablanović nakon čega je intervenisala Kosovska policija i privela ih.

Bojić nije precizirao o kakvom se incidentu radi ističući da će to pokazati istraga koja je pokrenuta i uzimanje izjava od aktera i svedoka ovog događaja.

Bojić je kazao da je ovom prilikom od supružnika zaplenjen jedan pištolj.

Bojić je kazao da je Jablanović bio pod dejstvom alkohola.

Incident se dogodio u centru Leposavića u blizini tamošnje benzinske pumpe, objasnio je on.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020