Vesti
Hronika

Policija: Priveden Jablanović

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je večeras da je u Leposaviću na severu Kosova policija privela predsednika Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića i njegovu suprugu K.J. 
Policija: Priveden Jablanović
Aleksandar Jablanović (Foto Kim arhiva)

Bojić je u izjavi Radiju Kontakt plus rekao da je u 20:15 došlo do incidenta u Leposaviću u koji su bili uključeni supružnici Jablanović nakon čega je intervenisala Kosovska policija i privela ih.

Bojić nije precizirao o kakvom se incidentu radi ističući da će to pokazati istraga koja je pokrenuta i uzimanje izjava od aktera i svedoka ovog događaja.

Bojić je kazao da je ovom prilikom od supružnika zaplenjen jedan pištolj.

Bojić je kazao da je Jablanović bio pod dejstvom alkohola.

Incident se dogodio u centru Leposavića u blizini tamošnje benzinske pumpe, objasnio je on.Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021