Vesti
Hronika

Policija poziva građane na saradnju u istrazi ubistva Ivanovića

Policija Kosova pozvala je građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o ubistvu Olivera Ivanovića sarađuju sa policijom. Iz Građanske inicijative SDP poručili su da nisu zadovoljni dosadašnjim tokom istrage i da nailaze na zid ćutanja.
Policija poziva građane na saradnju u istrazi ubistva Ivanovića
Sveće i cveće za ubijenog Olivera Ivanovića (Foto EPA)

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je Radiju Kontakt plus da Radna grupa koja istražuje ubistvo Olivera Ivanovića nastavlja sa radom.

Hoti je kazao da apeluju na građane, da ako imaju bilo kakvu informaciju vezano za slučaj ubistva Ivanovića, da se jave policiji i anonimno sa njima podele saznanja.

On je objasnio da je u toku faza istrage kada se obrađuju i razmatraju nalazi do sada prikupljenih informacija odnosno dokaza i da se radi o drugoj fazi istrage kada Radna grupa zadužena za istragu slučaja radi na tome uz nadležnost javnih tužilca.

„Ne bih mogao da kažem šta ima novo vezano za istragu, pošto nemamo konkretne informacije za mogućeg počinioca. Radi se o diskreciji policajaca koji rade u toj istražnoj jedinici, tako da mi kao menadžment nemamo toliko pristupa tim imformacijama, što je razumljivo zbog osetljivosti slučaja“, naveo je Hoti.

Ksenija Božović, jedan od najbližih saradnika pokojnog Ivanovića, podseća da je danas tačno 17 dana od ubistva Olivera Ivanovića i da nemaju nikakvu zvaničnu ni nezvaničnu informaciju o toku istrage.

Božović je navela da su pokušali juče da dobiju određene informacije ali da su nailazili na ugašene telefone ljudi koje su kontaktirali i da su neki od njih na godišnjem odmoru.

“Moram da se vratim na početak, kada je Oliver ubijen, mi smo odmah rekli da imamo osećaj da se istraga razvodnjava, da postoji mnoštvo spekulacija i tada smo rekli da sumnjamo da će ikada počinilac ubistva biti pronađen”, navela je ona.

 Ostale vesti

Policija izrekla 778 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija je saopštila da je tokom poslednjih 24 sata napisano 778 novčanih kazni zbog kršenje antikovid mera, koje je propisala kosovska vlada u okviru borbe protiv koronavirusa.
  • 22.01.2021
Zubin Potok: Uhapšen zbog nasilja u porodici
U Zubinom Potoku jedan muškarac je uhapšen nakon što je pokušao fizički da napadne svoje roditelje, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
  • 21.01.2021
Tužilaštvo u Mitrovici: Prikupljamo informacije o potencijalnom unosu vakcina na severu Kosova
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, saopštilo je danas da, u saradnji sa Kosovskom policijom, prikuplja informacije u vezi sa potencijalnim nezakonitim unosom antikovid vakcina na severu Kosova.
  • 20.01.2021
Izvršen pretres Doma zdravlja u Štrpcu u potrazi za  vakcinama protiv kovida-19
"Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja praćena pripadnicima policije, danas je u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, izvršila pretres tražeći vakcine protiv kovida-19”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 20.01.2021
„Potrebne nove informacije u rasvetljavanju sudbine nestalih“
Predsednik Komisije za nestala lica Republike Srbije Veljko Odalović kaže da nedostaju nove informacije kako bi se napravio pomak u pronalaženju nestalih lica sa područja Kosova.
  • 19.01.2021
Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo
Predsednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanista Milorad Arlov se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Кosovu radi prevazilaženja zabrane kosovske policije.
  • 19.01.2021