Vesti
Hronika

Policija potvrdila nastavak akcije ’’Brezovica’’, nova hapšenja

Kosovska policija u saradnji sa pravosudnim organima nastavlja rad na slučaju "Brezovica", potvrdio portparol policije Baki Keljani. Uhapšeno još sedam osoba, javlja Koha.
 • 21.09.2022
 • 09:25 h > 10:00
 • Hronika
 • izvor: Ekonomija onlajn, Koha, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 588
Policija potvrdila nastavak akcije ’’Brezovica’’, nova hapšenja
Brezovica (Foto arhiva Kim)

Kako prenose prištinski mediji, Keljani je za Klankosova.tv rekao da će detalji biti poznati po njenom završetku.

"Kosovska policija potvrđuje da je u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima nastavila sprovođenje policijske akcije ’Brezovica 6’, a informacije i detalji o ovoj akciji će biti saopšteni po završetku", rekao je on.

Uhapšeno sedam osoba

U akciji policije "Brezovica 6" ovoga jutra uhapšeno je sedam osoba. Pretreseno je 11 različitih lokacija u vezi sa slučajem.

Prema rečima tužioca angažovanog u ovom slučaju Rasima Maljokua, u Prištini je pretreseno osam lokacija, dve u Podujevu i jedna u Kosovu Polju.

"Nismo uhapsili jednu osobu jer je tamo nismo zatekli. Neke pretresene lokacije bile su sekundarne, koje su povezane sa slučajem", rekao je Maljoku za Kohu.

Ekonomija onlajn javlja da je jedan od uhapšenih odbornik vladajućeg Samoopredeljenja u SO Priština B.Lj, ujedno i zet ministra za infrastrukturu Ljiburna Aljiua.

Podsetimo, pre nekoliko dana je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, saopštilo da je državni tužilac u vezi sa predmetom "Brezovica" pritvorio osumnjičenog A.Š. zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

U prvom delu policijske akcije "Brezovica" 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
 • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

 • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

 • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
 • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
 • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
 • 22.09.2023