Vesti
Hronika

Policija potvrdila nastavak akcije ’’Brezovica’’, nova hapšenja

Kosovska policija u saradnji sa pravosudnim organima nastavlja rad na slučaju "Brezovica", potvrdio portparol policije Baki Keljani. Uhapšeno još sedam osoba, javlja Koha.
 • 21.09.2022
 • 09:25 h > 10:00
 • Hronika
 • izvor: Ekonomija onlajn, Koha, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 259
Policija potvrdila nastavak akcije ’’Brezovica’’, nova hapšenja
Brezovica (Foto arhiva Kim)

Kako prenose prištinski mediji, Keljani je za Klankosova.tv rekao da će detalji biti poznati po njenom završetku.

"Kosovska policija potvrđuje da je u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima nastavila sprovođenje policijske akcije ’Brezovica 6’, a informacije i detalji o ovoj akciji će biti saopšteni po završetku", rekao je on.

Uhapšeno sedam osoba

U akciji policije "Brezovica 6" ovoga jutra uhapšeno je sedam osoba. Pretreseno je 11 različitih lokacija u vezi sa slučajem.

Prema rečima tužioca angažovanog u ovom slučaju Rasima Maljokua, u Prištini je pretreseno osam lokacija, dve u Podujevu i jedna u Kosovu Polju.

"Nismo uhapsili jednu osobu jer je tamo nismo zatekli. Neke pretresene lokacije bile su sekundarne, koje su povezane sa slučajem", rekao je Maljoku za Kohu.

Ekonomija onlajn javlja da je jedan od uhapšenih odbornik vladajućeg Samoopredeljenja u SO Priština B.Lj, ujedno i zet ministra za infrastrukturu Ljiburna Aljiua.

Podsetimo, pre nekoliko dana je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, saopštilo da je državni tužilac u vezi sa predmetom "Brezovica" pritvorio osumnjičenog A.Š. zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

U prvom delu policijske akcije "Brezovica" 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

 • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
 • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
 • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
 • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
 • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
 • 26.09.2022