Vesti
Hronika

’’Policija Kosova ne priznaje dokument MUP Srbije’’

Pripadnici Kosovske policije nisu prethodne večeri dozvolili Vitomiru Milovanoviću da svojim vozilom preko prelaza Jarinje uđe na sever Kosova.
’’Policija Kosova ne priznaje dokument MUP Srbije’’
Prelaz Jarinje (Foto arhiva Kim)

Kako je Milovanović naveo, kosovski policajci ne priznaju dokument koji MUP Srbije izdaje kao zamenu do izdavanja nove saobraćajne dozvole.

Milovanović je rekao za Tanjug da je morao da vozilo ostavi u blizini prelaza Jarinje i da do kuće u Lešku, koja je od prelaza udaljena pet kilometara, dođe drugim, a ne sopstvenim vozilom.

"Kosovski policajac mi je sugerisao da do kuće dođem alternativnim putnim pravcima ’preko brda’, što nisam učinio", rekao je Milovanović.

Milovanovićev slučaj nije jedinstven, a Srbi, koji svoja vozila registruju u Raški i na izradu nove saobraćajne dozvole čekaju po desetak dana, prinuđeni su da automobile ostavljaju na teritoriji centralne Srbije do preuzimanja nove saobraćajne dozvole.

Pripadnici Kosovske policije, kako je objasnio Milovanović, dokument koji izdaje MUP Srbije kao zamenu za saobraćajnu dozvolu priznaju kao validan od tri do pet dana, dok Srbi na izradu novih saobraćajnih dozvola čekaju desetak dana.Ostale vesti

Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023
MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen pritvor 48 sati

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • 03.10.2023