Vesti
Hronika

Policija Kosova: Dve eksplozije kod Jarinja, sumnja se na pirotehniku

Kosovska policija je saopštila da su se noćas u 3:10 u Šarpeju kod Jarinja dogodile dve eksplozije u blizini njihovih vozila. Sumnja se da su iz pravca Srbije bačena pirotehnička sredstva.

Policija Kosova: Dve eksplozije kod Jarinja, sumnja se na pirotehniku
Ostaci nakon eksplozije (Foto Policija)

Kako je navedeno iz Policije, u blizini parkiranog policijskog automobila čule su se eksplozije i pretpostavlja se da su u pitanju pirotehnička sredstva.

Na staklu policijskog automobila zadržalo se parče papira za koje se veruje da je omotač pirotehničkog sredstva. Nema povređenih niti materijalne štete.

Inače, incident se dogodio dok je policija bila na zadatku praćenja šverca robe na putu koji je ranije korišćen za te aktivnosti, a koji je u međuvremenu zatvoren.

Policija Kosova navodi da će njihovi pripadnici nastaviti da rade "na spečavanju prekograničnih krivičnih dela u ovoj oblasti i na pružanju bezbednosti za sve".

 Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022