Vesti
Hronika

Policija ima nalog da uhapsi Radoičića ako bude pronađen na Kosovu

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku izjavio je da Kosovska policija ima nalog da uhapsi potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, ukoliko bude pronađen na teritoriji Kosova.
Policija ima nalog da uhapsi Radoičića ako bude pronađen na Kosovu
Foto Shutterstock

Maljoku je za Radio slobodna Evropa kazao da je poternica za Radoičićem u vezi sa slučajem „Brezovica“ i dalje na snazi. On je tako reagovao na obraćanje Radoičića javnosti putem video poruke u kojoj je rekao da je „počeo teror nad srpskim stanovništvom“.

„Svom narodu na severu i svim Srbima samo želim da kažem, ali i onim drugima, evo me, vratio sam se, a znate šta to znači. Jer odavde nema povratka, živela Srbija“, dodao je Radoičić.

Međutim, Maljoku izražava sumnju u vreme kada je ovaj video napravljen.

„Vlasti treba da ga uhapse. On može normalno da dođe, napravi post i napusti teritoriju Kosova ili da ima raniji snimak i pusti ga i da stvori neki osećaj kod Srba koji ide u političke svrhe. Ne verujem ni da je bio na Kosovu, ali je ipak na Vladi da proveri te podatke“, rekao je Maljoku.

Ni Vlada ni Kosovska policija nisu odgovorili na pitanja RSE da li imaju informacije da se Radoičić nalazi na Kosovu i da li će preduzeti nešto u vezi sa tim.

Za Radoičićem je ove godine raspisana poternica zbog sumnje da je umešan u slučaj „Brezovica“, odnosno zbog „zastrašivanja svedoka tokom krivičnog postupka“. Radoičić je označen i kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je povezana s ubistvom srpskog političara Olivera Ivanovića.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022