Policija i Tužilaštvo: Policijski službenik priveden, drugo lice pušteno

Policija Kosova je saopštila da je akcija na severu u kojoj su privedena dva lica, od kojih je jedan policijski službenik, sprovedena u saradnji sa Tuilaštvom. Drugo lice je pušteno.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sulj Hodža i Baki Keljani (Foto Policija Kosova)

Nalog za hapšenje je izdat od strane Osnovnog suda a akcija je vezana za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, zvanično je saopšteno iz Policije. Sprovedena je na tri lokacije.

Na tim lokacijama je izvršen pretres i tom prilikom je pronađeno oružje i različita elektornska oprema.

Grupa je osumnjičena za krivično delo ’’učešče i organizovanje organizovane kriminalne grupe ”, kao i “zloupetrebu službenog položaja ili ovlaščenja“, navodi se u saopštenju Policije i Tužilaštva.

"Uspešno je uhapšeno osumnjičeno lice , policijski službenik sa sinicijalima R.B, muškarac srpske nacionalnosti, dok je drugim osunjičenim licem takođe muškarce srpske nacionalnosti, inače, policijskim službenikom traga".

U akciji je uhapšen i V.B koji nije obuhvaćen pomenutom istragom ali je kod njega pronađeno oružje.

Odlukom nadležnog tužioca osumnjičeni policijski službenik (R. B.) je priveden dok je osumnjičeno lice (V. B.) pušteno po redovnoj proceduri, ističe se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

 • KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  Kosovska policija uhapsila je danas jednog Albanca zbog sumnje da je „utajio porez“ i time oštetio kosovski budžet za skoro 750 hiljada evra, navodi se u policijskom saopštenju.

 • Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Šef Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati, saopštio je danas da je Specijalni sud pozvao na saslušanje još jednog bivšeg pripadnika OVK Sejdija Berišu, prenosi Gazeta Ekspres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane