Vesti
Hronika

Policija i Tužilaštvo: Policijski službenik priveden, drugo lice pušteno

Policija Kosova je saopštila da je akcija na severu u kojoj su privedena dva lica, od kojih je jedan policijski službenik, sprovedena u saradnji sa Tuilaštvom. Drugo lice je pušteno.
Policija i Tužilaštvo: Policijski službenik priveden, drugo lice pušteno
Sulj Hodža i Baki Keljani (Foto Policija Kosova)

Nalog za hapšenje je izdat od strane Osnovnog suda a akcija je vezana za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, zvanično je saopšteno iz Policije. Sprovedena je na tri lokacije.

Na tim lokacijama je izvršen pretres i tom prilikom je pronađeno oružje i različita elektornska oprema.

Grupa je osumnjičena za krivično delo ’’učešče i organizovanje organizovane kriminalne grupe ”, kao i “zloupetrebu službenog položaja ili ovlaščenja“, navodi se u saopštenju Policije i Tužilaštva.

"Uspešno je uhapšeno osumnjičeno lice , policijski službenik sa sinicijalima R.B, muškarac srpske nacionalnosti, dok je drugim osunjičenim licem takođe muškarce srpske nacionalnosti, inače, policijskim službenikom traga".

U akciji je uhapšen i V.B koji nije obuhvaćen pomenutom istragom ali je kod njega pronađeno oružje.

Odlukom nadležnog tužioca osumnjičeni policijski službenik (R. B.) je priveden dok je osumnjičeno lice (V. B.) pušteno po redovnoj proceduri, ističe se u saopštenju.Ostale vesti

Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020
Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020
Optužnica protiv dve žene zbog učešća u ISIS-u
Specijalno tužilaštvo Кosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".
  • 22.05.2020