Vesti
Hronika

Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama
Zastava Srbije na Košarama (Foto Instagram)

Kosovska policija oglasila se povodom vesti da se srpska zastava našla na oštećenoj zgradi karaule bivše vojske Jugoslavije na Košarama, što je prizor koji se vidi na objavljenoj fotografiji na Instagram nalogu Karaula Košare.

"Potvrđujemo da kosovska policija negira navode medija usmerene na pogrešno informisanje. Želeo bih da obavestim građane da nadležne policijske jedinice za upravljanje granicama i kontrolu obavljaju redovne zadatke i patrole i na toj lokaciji", saopštio je portparol kosovske policije Daut Hodža.

Prema trenutnim izveštajima jedinica granične policije i verifikacijama sa te lokacije, rekao je Hodža, "takve vesti nisu tačne".

Vest da je na Košarama postavljena srpska zastava objavile su Večernje novosti.

Ubrzo potom reagovala je Organizacija veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) tražeći od policije da ispita ovaj slučaj i "ne dozvoli provokacije Srbije".

Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara

Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik junacima sa Košara, koji su pre 22 godine branili državnu granicu i sprečili kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.

Nakon polaganja venca, Aleksandar Vučić je porazgovarao sa veteranima bitke na Košarama, koji su takođe položili venac na spomenik, i zahvalio im na svemu što su učinili za otadžbinu.

"Ako ništa drugo nismo uradili, bar danas smemo da govorimo o onima koji su poginuli i o vašoj ulozi", podelio je tu činjenicu sa veteranima Vučić.

Dodao je da bi voleo da se oko Vidovdana ponovo vidi sa njima i da podrobno razgovaraju o svemu, kako bi videli šta još može da se uradi za njih, ali, kako je rekao, nešto što je realno a ne ono što nije moguće.

"Ali, kada vas vidim, dobijem dodatnu energiju da bar sa ono malo rizika se još snažnije borim za Srbiju", rekao je Vučić i dodao: "Beskrajno vam hvala na časti koju ste dali Srbiji i da zajedno pokušamo da se to ne zaboravi."

To ne smemo da dozvolimo, uzvratili su borci sa Košara.

"Slava svim vašim poginulim junacima. Sve najbolje vama želim, a ja sad odoh u Brisel", rekao je Vučić.

Venac sa predsednikom položila je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Spomenik junacima sa Košara postavljen je prošle godine u parku u neposrednoj blizini KBC "Dr Dragiša Mišović".

Na današnji dan, pre 22 godine, završena je bitka na Košarama tokom koje su pripadnici vojske SR Jugoslavije 67 dana branili državnu granicu i sprečavali kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.Ostale vesti

KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021