Vesti
Hronika

Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici

Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Ispred Policijske stanice u Gračanici (Foto Kim)

Policija Gračanice je saopštila da će uručiti prijave organizatorima, odnosno roditeljima koji pozivaju učenike i meštane na proteste. U saopštenju policije se građani pozivaju na poštovanje antikovid mera i održavanje reda i mira, prenosi Kosovo onlajn.

„Pripadnici policije prate proteste koji se moraju prijaviti. Ukoliko dođe do neželjenih incidenata u obavezi smo da reagujemo i nećemo dozvoliti narušavanje mira i reda. Apelujemo da se protesti najave i ispoštuju važeći zakoni. Poznato je svima i da su okupljanja zabranjena zbog pandemije virusa".

Policija u Gračanici ističe da nije nadležna za odluku o pritvoru mladića koji su uhapšeni zbog učestvovanja u tuči koja se dogodila u ponedeljak u Lapljem Selu.

„Policija u Gračanici nije donela odluku o pritvoru za uhapšene mladiće i za to su nadležne druge institucije“, rečeno je u policiji.

Roditelji i prijatelji uhapšenih mladića najavili su da će danas od 18 časova organizovati treći protest ispred policijske stanice u Gračanici.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021