Vesti
Hronika

Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici

Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Ispred Policijske stanice u Gračanici (Foto Kim)

Policija Gračanice je saopštila da će uručiti prijave organizatorima, odnosno roditeljima koji pozivaju učenike i meštane na proteste. U saopštenju policije se građani pozivaju na poštovanje antikovid mera i održavanje reda i mira, prenosi Kosovo onlajn.

„Pripadnici policije prate proteste koji se moraju prijaviti. Ukoliko dođe do neželjenih incidenata u obavezi smo da reagujemo i nećemo dozvoliti narušavanje mira i reda. Apelujemo da se protesti najave i ispoštuju važeći zakoni. Poznato je svima i da su okupljanja zabranjena zbog pandemije virusa".

Policija u Gračanici ističe da nije nadležna za odluku o pritvoru mladića koji su uhapšeni zbog učestvovanja u tuči koja se dogodila u ponedeljak u Lapljem Selu.

„Policija u Gračanici nije donela odluku o pritvoru za uhapšene mladiće i za to su nadležne druge institucije“, rečeno je u policiji.

Roditelji i prijatelji uhapšenih mladića najavili su da će danas od 18 časova organizovati treći protest ispred policijske stanice u Gračanici.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021