Vesti
Hronika

Policajac koji je pucao na kombi pod istragom

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je danas istragu protiv pripadnika Kosovske policije koji je sinoć pucao u gume kombi vozila koje nije stalo kada ga je, u blizini Leposavića na severu Kosova, pokušala da zaustavi policijska patrola. Istovremeno, Kosovska policija traga za Z.M. koji je osumnjičen da je upravljao kombijem.
Policajac koji je pucao na kombi pod istragom
Branislav Radović(Foto Radio Kontakt Plus)

Ovo je Radiju Kontakt plus danas potvrdio regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović.

Radović je kazao da je policija pronašla kombi vozilo u jednom hangaru nadomak Leposavića i da je vozilo bilo natovareno prehrambenom robom za koju se sumnja da je prokrijumčarena ilegalnim putevima na Kosovo.

"O slučaju su informisani pripadnici Policijskog inspektorata Kosova i nadležni tužilac a na licu mesta uviđaj su obavili regionalna kriminalistička tehnika i forenzičari", naveo je Radović.

On je potvrdio da je protiv pripadnika pogranične Kosovske policije koji je pucao u pravcu kombija pokrenuta istraga.

Pripadnik pogranične Kosovske policije pucao je u gume kombi vozila u mestu Jošanica, u opštini Leposavić.

Vatra je otvorena, jer je vozač odbio da se zaustavi. Povređenih prilikom ovog incidenta nije bilo.

Odmah nakon toga Kosovska policija je na severu Kosova aktivirala operativni plan "Čelični prsten" kako bi se pronašao vozač kombija i ovaj plan je bio na snazi do ponoći, potvrdio je Radović.Ostale vesti

Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020
Priština: Preminulo šest osoba od koronavirusa
U Prištini je danas od posledica koronavirusa preminulo šest pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 04.07.2020
Zvaničnik DPK pretio političarima i novinarima
Kosovska policija pokrenula je istragu posle pretnji koje je nekolicini političara i novinara uputio zvaničnik Demokratske partije Kosova Gani Koči. Bivši zamenik ministra je na Fejsbuku napisao da ih ”treba zaliti betonom”, jer su deo ”srpske septičke jame”.
  • 04.07.2020
Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020