Vesti
Hronika

Policajac iz Mitrovice osumnjičen da je oštetio kamere u blizini plantaže marihuane

Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su sinoć policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima pre dva dana.
Policajac iz Mitrovice osumnjičen da je oštetio kamere u blizini plantaže marihuane
Ilustracija (Foto Pixabay)

On se, kako je sinoć potvrdio Policijski inspektorat Kosova, tereti za krivična dela zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja i manipulacija dokazima.

PIK je dobio informaciju da se policajac sumnjiči da je oštetio sigurnosne kamere i drugu opremu u blizini lica mesta u Izvorima i određeno mu jw zadržavanje od 48 sati.

U međuvremenu je istu informaciju na svojoj Fejsbuk stranici potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova.

"Nulta tolerancija na kriminal, posebno unutar policije! Za čistu policiju u službi prava i građana! Za poštenog i profesionalnog policajca", poručio je Đeljalj Svečlja.

U selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je u saradnji sa carinom prekjuče otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla preko 10.000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih 6 miliona evra, precizirao je Svečlja.

Kako je potvrđeno, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja. Uviđajem na licu mesta policija je pronašla čak 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022