Vesti
Hronika

Pokušali da prodaju deset hektara tuđe zemlje sa falsifikovanim dokumentima

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su juče u Prizrenu dve osobe, osumnjičene da su falsifikovale dokumenta i planirale da prodaju deset hektara tuđe zemlje u opštini Suva Reka, vredne oko milion evra.
Pokušali da prodaju deset hektara tuđe zemlje sa falsifikovanim dokumentima
Suva Reka (Foto Wikimedia)

Uhapšeni su žena S. M. (51) i muškarac H. I. (43).

U izveštaju Kosovske policije navodi se da je jedan od osumnjičenih nalepio svoju fotografiju na ličnu kartu neimenovane osobe, a koja je izdata od strane MUP Srbije.

Osumnjičenima je, nakon saslušanja u prisustvu advokata, određen pritvor od 48 sati.

Oni se terete da su izvršili krivično delo "Falsifikovanje isprava".

U policiji kažu da se istraga nastavlja, te da je cilj hapšenje treće osumnjičene osobe i drugih umešanih u ovaj slučaj.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023