Vesti
Hronika

Pokušali da prodaju deset hektara tuđe zemlje sa falsifikovanim dokumentima

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su juče u Prizrenu dve osobe, osumnjičene da su falsifikovale dokumenta i planirale da prodaju deset hektara tuđe zemlje u opštini Suva Reka, vredne oko milion evra.
Pokušali da prodaju deset hektara tuđe zemlje sa falsifikovanim dokumentima
Suva Reka (Foto Wikimedia)

Uhapšeni su žena S. M. (51) i muškarac H. I. (43).

U izveštaju Kosovske policije navodi se da je jedan od osumnjičenih nalepio svoju fotografiju na ličnu kartu neimenovane osobe, a koja je izdata od strane MUP Srbije.

Osumnjičenima je, nakon saslušanja u prisustvu advokata, određen pritvor od 48 sati.

Oni se terete da su izvršili krivično delo "Falsifikovanje isprava".

U policiji kažu da se istraga nastavlja, te da je cilj hapšenje treće osumnjičene osobe i drugih umešanih u ovaj slučaj.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022