Vesti
Hronika

Pokušaj paljenja srpske zastave na kružnom toku u Gračanici

Sinoć nešto posle 22 časa, grupa nepoznatih lica je pokušala da zapali srpsku zastavu, pored spomenika Milošu Obiliću, na kružnom toku u Gračanici. Кako su nam rekli očevici, četvorica mladića su izašli iz crne astre karavan, koja je imala КS tablice, dvojica su preskočila ogradu oko spomenika i bacila zapaljivo sredstvo. Nisu uspeli da dobace do zastave, pa je samo nagoreo stub i izgorela je trava oko spomenika.
Pokušaj paljenja srpske zastave na kružnom toku u Gračanici
Pokušaj paljenja srpske zastave (Foto Kim)

Zaposleni u obližnjoj prodavnici i meštani koji su se tu slučajno zadesili, ugasili su vatru. Napadači su, po rečima očevidaca pobegli u pravcu Ajvalije, odnosno Prištine, a policija je izvršila uviđaj.

Nije bilo nikakvih sukoba između napadača i prisutnih meštana.

Kancelarija za KiM: Hitno pojačati međunarodno bezbednosno prisustvo

Povodom pokušaja paljenja srpkse zatsvae u Gračanaci, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je poručio da hitno bude pojačnao međunarodno bezbednosno prisustvo u srpskim sredinama.

Petković apeluje na Srbe na Кosovu da u narednim danima budu obazrivi ali i uzdržani kako ne bi davali povode ekstremistima za bezbednosnu destabilizaciju širih razmera, dodaje se u saopštenju Kancelarije.

“Provokacije ove vrste su posebno opasne u danima kada je srpski narod u žalosti zbog upokojenja Njagove svetosti patrijarha Irineja, zbog čega oni koji se staraju o bezbednosti na Кosovu i Metohiji moraju osigurati našem narodu da žali u miru”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020
KP: Uhapšen jedan osumnjičeni, dvojica u bekstvu
Jedna osoba uhapšena je u vezi sa jučerašnjim ubistvom u ulici "Luja Braja" u Bošnjačkoj, dok se za dve osobe još uvek traga, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 23.11.2020
Goranu Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9:30 na prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

  • 23.11.2020
KM: Pronađeno telo poslato na obdukciju

Beživotno telo pronađeno u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice poslato je na obdukciju u Prištinu.

  • 23.11.2020
Požar u pekari u Lapljem Selu, vatra zahvatila i obližnji market
Jutros u 5:20 došlo je do požara u pekari "Dijamanti" (nekadašnji „Homemade“) u Lapljem Selu. U trenutku izbijanja požara u objektu su bili radnici pekare. Niko nije povređen.
  • 23.11.2020