Vesti
Hronika

Pokušaj paljenja srpske zastave na kružnom toku u Gračanici

Sinoć nešto posle 22 časa, grupa nepoznatih lica je pokušala da zapali srpsku zastavu, pored spomenika Milošu Obiliću, na kružnom toku u Gračanici. Кako su nam rekli očevici, četvorica mladića su izašli iz crne astre karavan, koja je imala КS tablice, dvojica su preskočila ogradu oko spomenika i bacila zapaljivo sredstvo. Nisu uspeli da dobace do zastave, pa je samo nagoreo stub i izgorela je trava oko spomenika.
Pokušaj paljenja srpske zastave na kružnom toku u Gračanici
Pokušaj paljenja srpske zastave (Foto Kim)

Zaposleni u obližnjoj prodavnici i meštani koji su se tu slučajno zadesili, ugasili su vatru. Napadači su, po rečima očevidaca pobegli u pravcu Ajvalije, odnosno Prištine, a policija je izvršila uviđaj.

Nije bilo nikakvih sukoba između napadača i prisutnih meštana.

Kancelarija za KiM: Hitno pojačati međunarodno bezbednosno prisustvo

Povodom pokušaja paljenja srpkse zatsvae u Gračanaci, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je poručio da hitno bude pojačnao međunarodno bezbednosno prisustvo u srpskim sredinama.

Petković apeluje na Srbe na Кosovu da u narednim danima budu obazrivi ali i uzdržani kako ne bi davali povode ekstremistima za bezbednosnu destabilizaciju širih razmera, dodaje se u saopštenju Kancelarije.

“Provokacije ove vrste su posebno opasne u danima kada je srpski narod u žalosti zbog upokojenja Njagove svetosti patrijarha Irineja, zbog čega oni koji se staraju o bezbednosti na Кosovu i Metohiji moraju osigurati našem narodu da žali u miru”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020