Vesti
Hronika

Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem

U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
Pokušaj pljačke porodice Andrejević (Foto gracanicaonline)

Ovaj medij piše da je provalnik ušao kroz prozor spavaće sobe, da je Aleksandra, nakon što ga je ugledala, napustila kuću, a da je provalnik pobegao. Prvi rođaci pozvali su potom hitnu pomoć i policiju.

Jedan od braće Miloša Andrejevića, Ljubiša, izjavio je za RTV Gračanica da njih petorica žive u Gračanici i da su skoro svi, bar po jednom, bili opljačkani. Kako je rekao, samo su tokom prethodne godine tri puta bili na meti pljačkaša.

“Živimo u nadi da će naše institucije da odrade svoj posao i pronađu pljačkaše, možemo da izađemo u susret policiji, mi uvek sarađujemo, ovog puta imamo određene sumnje pa ćemo videti,” rekao je Ljubiša.

Njegov brat, Dragan, je sa druge strane, izjavio da sumnjaju na nekog iz komšiluka.

Policija je po pozivu došla na mesto događaja i izvršila uviđaj. Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, rekao je za RTV Gračanica da će policija učiniti sve da se počinioc pronađe.

“Oko 8 sati policijskoj stanici prijavljena je krađa ili pokušaj krađe u kući Andrejevića i ovo nije prvi put. Izvršili smo uviđaj i sa svim podacima i informacijama koje imamo od strane žrtve, s obzirom na to da je osumnjičeni zatečen u kući, pokušaćemo da na osnovu svih podataka ovog puta nađemo počinioca“, rekao je Trajković.

Porodicu Andrejević obišao je predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović.

“Na žalost porodica Andrejević je po četvrti put na meti pljačkaša i ovo je stvarno neshvatljivo. Na policiji je da otkriju počinioce, a ovo je očigledno još jedan od pritisaka da porodica Andrejević napusti prostor KiM, ali oni to neće učiniti,” kaže predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović ističe da će on kao gradonačelnik i direktori svih odeljenja opštine Gračanica raditi svim snagama na bezbednosti građana.Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021