Vesti
Hronika

Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem

U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
Pokušaj pljačke porodice Andrejević (Foto gracanicaonline)

Ovaj medij piše da je provalnik ušao kroz prozor spavaće sobe, da je Aleksandra, nakon što ga je ugledala, napustila kuću, a da je provalnik pobegao. Prvi rođaci pozvali su potom hitnu pomoć i policiju.

Jedan od braće Miloša Andrejevića, Ljubiša, izjavio je za RTV Gračanica da njih petorica žive u Gračanici i da su skoro svi, bar po jednom, bili opljačkani. Kako je rekao, samo su tokom prethodne godine tri puta bili na meti pljačkaša.

“Živimo u nadi da će naše institucije da odrade svoj posao i pronađu pljačkaše, možemo da izađemo u susret policiji, mi uvek sarađujemo, ovog puta imamo određene sumnje pa ćemo videti,” rekao je Ljubiša.

Njegov brat, Dragan, je sa druge strane, izjavio da sumnjaju na nekog iz komšiluka.

Policija je po pozivu došla na mesto događaja i izvršila uviđaj. Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, rekao je za RTV Gračanica da će policija učiniti sve da se počinioc pronađe.

“Oko 8 sati policijskoj stanici prijavljena je krađa ili pokušaj krađe u kući Andrejevića i ovo nije prvi put. Izvršili smo uviđaj i sa svim podacima i informacijama koje imamo od strane žrtve, s obzirom na to da je osumnjičeni zatečen u kući, pokušaćemo da na osnovu svih podataka ovog puta nađemo počinioca“, rekao je Trajković.

Porodicu Andrejević obišao je predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović.

“Na žalost porodica Andrejević je po četvrti put na meti pljačkaša i ovo je stvarno neshvatljivo. Na policiji je da otkriju počinioce, a ovo je očigledno još jedan od pritisaka da porodica Andrejević napusti prostor KiM, ali oni to neće učiniti,” kaže predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović ističe da će on kao gradonačelnik i direktori svih odeljenja opštine Gračanica raditi svim snagama na bezbednosti građana.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021