Vesti
Hronika

Pokrenuta istraga zbog trovanja pasa u K.Mitrovici

Tokom proteklog vikenda u Kosovskoj Mitrovici desila se još jedna serija masovnog trovanja pasa. Osnovno tužilaštvo u ovom gradu, kako je za KoSSev portal potvrdio službenik za informisanje iz ove institucije Valjon Preteni, pokrenulo je istragu.
Pokrenuta istraga zbog trovanja pasa u K.Mitrovici
Pas lutalica u Kosovskoj Mitrovici (Foto Udruženje za zaštitu životinja „Šapa“)

„Otrovano je 10 pasa, od toga devet napuštenih i jedan vlasnički. Od otrova je preminulo pet napuštenih. Jedan vlasnički i četiri napuštena psa preživela su trovanje, u klinici MitroVet“, preciziralo je Udruženje za zaštitu životinja „Šapa“ za KoSSev.

Beživotna tela nastradalih pasa, kako je je izvestila „Šapa“, pronađena su kod Tehničke škole, teretane „Technogym“, u blizini glavnog mosta, kod kafića „Dolče vita“ i „Ekskluziv“, OŠ „Branko Radičević“ i „Žuti stub“.

Iz Šape su tada upozorili da ovog puta nije u pitanju otrov „furadan“, već drugačiji, bezbojan, a pojedini građani i njihovi volonteri prijavili su da su usled kontakta sa ovim otrovom imali neoubičajene reakcije po telu.

Kako je ovo udruženje i najavilo, slučaj je prijavljen policiji, a iz Osnovnog tužilaštva u Mitrovici za KoSSev portal potvrđeno je da je pokrenut postupak.

Slučaj se istražuje u pravcu krivičnog dela „Zlostavljanje životinja i kontaminacija hrane i vode životinja“.

Istragu sprovode Osnovno tužilaštvo u Mitrovici i Kosovska policija.

Najnovije trovanje pasa je samo jedno u nizu tokom godina u Kosovskoj Mitrovici. Poslednji slučaj zabeležen je sredinom septembra prošle godine, kada je, kako je tada saopštila Šapa, otrovano pet pasa i jedno štene na različitim lokacijama u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Iako je više puta prijavljivano trovanje i ubijanje pasa, Kosovska policija u javnost nije izašla sa epilogom rešenih slučajeva do sada. U prošlosti su psi ubijani i vatrenim oružjem.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023