Vesti
Hronika

Pokrenuta istraga zbog ispisivanja grafita u Gračanici

Tužilaštvo Kosova pokrenulo je istragu nakon što su prošle nedelje ispisani uvredljivi grafiti na nekoliko lokacija u Gračanici.
Pokrenuta istraga zbog ispisivanja grafita u Gračanici
Stanica Policije u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Slučajevi su okarakterisani kao "uznemiravanje, podsticanje na podele i netoleranciiju", navodi Kosovo online.

"Grafiti su ispisani na objektima u blizini bolnice u Gračanici. Pokrenuli smo istragu i radimo na tome da procesuiramo osobe koje su to učinile", rečeno je za ovaj portal u stanici Policije u Gračanici.

Podsetimo, nedavno su na tri lokacije u Gračanici ispisivani grafiti mržnje. Najpre je u Kosovosko-metohjskoj ulici ispisano "UČK", da bi ubrzo zatim ista poruka bila ispisana na kući Slavice Aleksić. Poslednji slučaj ispisivanja grafita zabeležen je prošle nedelje kada je na objektu koji koristi fabrika za proizvodnju pečuraka ispisano "Smrt Šiptarima" i "Kosovo is Serbia".

Poslednja dva grafita su prekrečena.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022