Vesti
Hronika

Poginuo poslanik Velimir Rakić

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova, Velimir Rakić  poginuo je sinoć u  teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Leposaviću na severu Kosova.
Poginuo poslanik Velimir Rakić
Leposavić (Foto arhiva Kim)

Ovu informaciju je Radiju Kontakt plus potvrdio gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović.

Rakić je bio član Komisije za poljoprivredu, šumarstvo, životnu sredinu Skupštine Kosova i poslanik Srpske liste, odnosno član Pokreta socijalista.

Rakić je imao 63 godine, bio je oženjen, a živeo je u Sočanici u opštini Leposavić na severu Kosova.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da se saobraćajna nesreća u kojoj je stradao V.R. dogodila sinoć oko 20 časova kada je došlo do sudrara vozila marke ’Golf 4’, kojim je upravljao V.R. i teretnog vozila marke ’Mercedes’.

U “Golfu” se nalazilo samo stradali poslanik koji je teško povređen a zatim prebačen u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu, gde je, po rečima Bojića, i preminuo.

Vozač teretnog vozila nije povređen a istraga u vezi sa ovom nesrećom je pokrenuta rekao je Bojić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je telegram saučešća porodici Rakić.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023