Vesti
Hronika

Podneta krivična prijava protiv Tačija

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Hašim Tači (Foto Kim)

Osim što je, kako se navodi, Tači pozvao na nepoštovanje odluke Vlade, on je izazvao nesigurnost kod građana.

Ističe se da je na taj način Tači mogao da "prouzrokuje haos na ulicama i da ’doprinese’ većem širenju virusa Kovid-19".

Na osnovu toga je, navodi se, v.d. ministar unutrašnjih poslova podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova, zbog sumnje da je izvršio krivično delo “poziv na otpor”, predviđeno Članom 403. Krivičnog Zakonika.

Predsednik Kosova je na konferenciji za štampu 23. marta izjavio: “Građani nisu dužni da poštuju protivustavne odluke i niko ih zbog toga ne može kazniti. Ni Policija Kosova, ni bezbednosni organi ne bi trebalo da sprovode ovu protivustavnu odluku Vlade, jer na ovaj način i oni sami vrše krivično delo”, kazao je Tači.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020